XML-Data Design att underlätta sammansatta dokument


Original: http://www.xfront.com/xml-data-design-to-facilitate-compound-documents/index.html

Sammansatta dokument är viktigt
Ett sammansatt dokument är ett dokument som innehåller flera oberoende samlingar av data. Sammansatta dokument är viktigt. Sammansatta dokument är att Web services hyperlänkarna till webbplatser. Hyperlänkar aktivera relaterade, men självständigt framkallade och hanterade, information vara ansluten. Så även sammansatta dokument aktiverar relaterade, men självständigt framkallade och hanterade, information vara ansluten.

Exempel på ett sammansatt dokument
Webbtjänsten #1 serverar XML-dokument som innehåller det aktuella vädret för en användarspecificerad region.
Webbtjänsten #2 serverar XML-dokument som innehåller geografisk information — road och byggnader — för en användarspecificerad region.
Webbtjänsten #3 hämtar data från väder och geo, och bäddar in geo data inom väderdata. Resultatet är ett sammansatt dokument, består av två självständigt framkallade samlingar av uppgifter.

Det första steget i bearbetning av sammansatta dokument
Det första steget i att bearbeta ett sammansatt dokument är att verifiera den. nvdl är ett iso standard, XML-språk för att validera sammansatta dokument. Nvdl är således en viktig teknik för att använda sammansatta dokument.

Sätt att maximera effektiviteten i din XML-design

  • Skapa små XML-vokabulärer. Det vill säga skapa små XML-scheman (eller koppla av ng eller dtd). Små XML-vokabulärer kan kombineras på många oväntade sätt. Ett annat sätt att ange detta är: skapa trevlig “Lego block.”
  • Sätta varje XML-vokabulär i olika namnutrymmen. Anledningen till detta är att namnområden Modularisera dokumentet, programmen kan göra modul-specifik behandling. Till exempel nvdl partitioner och sedan validerar sammansatta dokument som baseras på namnområden. Så är det viktigt att sätta varje XML-vokabulär i olika namnutrymmen.

Senast uppdaterad: 24 oktober, 2008