Testa astrologi


Original: http://www.astronomynotes.com/chapter1/s10.htm

Det finns ingen känd fysisk kraft från planeterna som kan inverka på en person som vid tidpunkten för födelsen. Den enda möjliga kraften skulle vara allvar men dragningskraft Förlossningsläkaren levererat barnet är större än gravitationen från någon av planeterna! Jordens gravitation på barnet är tiotusentals gånger starkare än gravitationen på baby från solen eller månen. Astrologer tvingas att åberopa mystiska krafter som det finns inga fysiska bevis.

Många människor läsa deras horoskop i tidningen inte att få en förutsägelse om vad som händer med dem, men snarare för att få råd om vad de ska göra i dag (i USA kolumnerna horoskop fokusera på som hittills och hur man bäst att få pengar). En person som är allvarligt om att använda astrologi för att styra sina handlingar bör konsultera flera horoskop kolumner varje dag för att vara säker på att de har de mest exakta uppgifter. Tyvärr skulle den personen reda att horoskop han/hon inte är förenliga med varandra även om horoskop är formulerade som vagt som de är. Astrologi är inte lika systematiskt som den påstår sig vara.

Många tester jämföra födelsedatum av nationella eller statliga ledare har hittat födelsedatum till fördelas slumpmässigt mellan de tolv tecknen. Om astrologi kunde avgöra en människas framtid eller sin personlighet, borde då ledarna ha födelsedatum i ett eller två tecken. Andra tester på födelsedatum som åter värvning i marinkåren har också funnit en helt slumpmässig fördelning av födelsedagar bland alla tecken. (Jag säger inte detta på ett nedvärderande sätt. Du håller säkert, att det tar en viss typ av personlighet att göra bra i marinkåren och vill åter värva. Det finns goda skäl varför deras reklamslogan är “få. Stolt.”) Ett senare avsnitt av NOVA (på PBS) visade forskare testar astrologi genom att ge varje person i en college klass astrologi troendes egna individuella autentiska horoskop. Inte överraskande, hittade de någon händelse i deras dag monterats deras horoskop. Eleverna gav sedan deras horoskop till den som sitter bakom dem. Till deras förvåning eller bestörtning upptäckte eleverna substituerade horoskop var lika bra! (Ja, eleverna hade födelsedagar spred sig över hela året.) Det finns många fall av tvillingar eller trillingar har olika personligheter och händelser i livet trots sin födelse tider och platser var mycket nära varandra.

De som söker ut astrologer bara vill oftast, viss vägledning av något slag. Om de känner horoskop tolkningen var beredd bara för dem, då hittar de avtalet med verkligheten. Astrologi kan inte bevisas fel — testbara förutsägelser kan inte göras eftersom om någon är redan övertygade om giltigheten av horoskop eller astrologen prognos, de kommer att använda sin naturliga kreativitet att “fylla i tomrummen” och göra känsla av motsägelser: att reinterpret prognos för att passa vad som hände.

Ett exempel på detta, att läsa ditt horoskop (det är i avsnittet underhållning i min lokaltidning) på morgonen. Den talar om att “du kommer att ha en dålig dag —”stjärnor”är inte anpassade för dig idag-så se upp!” Du kör till jobbet eller skolan och när ditt ljus blir grönt, någon i den gränsöverskridande trafiken går genom deras rött ljus. Horoskop kommer sant! Du fortsätta och någon mycket skär bryskt rakt framför dig. Du tror att ditt horoskop var rätt på trots att i [infoga din stad eller stat], människor alltid kör röda lampor och människor är alltid att skära av andra. (Tror inte att den andra föraren ger du en vänlig hälsning…) Du koncentrerar dig på dåliga saker under den dagen.

Nu överväga att läsa ditt horoskop en annan morgon och den säger något liknande “Grattis! Detta är din dag — “stjärnor” är justerade för dig idag. ” Du kör till arbete och någon kör att rött ljus, men inga problem – det är inte ovanligt. Någon annan skär rakt framför dig, men, inga problem, det var bara en person. Alla övriga människor var så tillmötesgående idag. Ja, ditt horoskop är korrekt. Du koncentrera dig på de bra sakerna under den dagen.

I en mer rigorös test av detta, Michel Gaugelin (en fransk forskare) skickas ett horoskop av en massmördare till 150 personer men berättade var och en att horoskopet var förberett för honom eller henne. Över nittio procent av dem sa att de kunde se sig själva i det horoskopet. Om en person redan är övertygad tid giltighetstiden för något som ett horoskop eller en psykisk prognos, kommer sedan han eller hon att enkelt kunna använda hans eller hennes naturliga problemlösning förmåga och kreativitet för att göra känsla av vaga, även motsägelsefulla uttalanden. Den australiska forskaren Geoffrey Dean ersätts fraser i horoskop för 22 personer som var motsatt av ursprungliga fraser i horoskop. Nittiofem procent av tiden de sa horoskop avläsningarna tillämpas på dem lika bra en la.