DEN BÄSTA PLATSEN ATT LEVA


Original: http://homepages.rpi.edu/~brings/best.live.html

Selmer Bringsjord

Detta stycke dök upp i The Schenectady Gazette.

Fortune magazine, för tredje året i rad, har fått vårt område som en av de bästa ställena att göraaffärer i USA. En senaste numret av pengar magazine, dock förklarade stolt att Sioux Falls, SouthDakota är den bästa platsen att leva i Amerika, och Capitaland var synts till. Sioux Falls? Bowling-alley-flat och spotta-i-midairfreezing South Dakota? Det är rätt. Och ifall du inte förstå mätarenhär, du kan vända sidan för att hitta att Fargo, North Dakota rundor ut “Topp fem platser till Live!”

Inte.

 

Om du vill hitta de bästa ställena att leva i detta land, allt du behöver är lite intelligens och visslogik. Du behöver inte typ av hokus pokus siffertuggande vilka pengar går in för. Det är en a prioriaffär, en fråga om enkel fåtölj avdrag–avdrag som jag in, sätter distriktet kapital vid eller näratoppen, inte bara för att göra affärer, utan för levande:

 

Till att börja med att studera en karta över USA samtidigt försöker glömma var du bor. I själva verket, låt oss få din hjärna så nära en objektiva tabula rasa som möjligt: låtsas att ingen städeroch ännu på kartan. Ditt jobb är att bestämma hur du ska distribuera våra 1992 befolkningen. Nufokusera på topografi och klimat. Och börja plocka locales, börjar med de människor som duverkligen gillar. Så, du ädelmodigt plocka en härlig plats i Dakotas först. Eller kanske du ska plockaColumbia, en pengar-rekommenderas plats i elände oops! Missouri. Ja, det verkar lagom. Det skavara iskalla vintertid, fuktigt som fan i sommar, och du är vänner är aktiverad som tornados.

 

Inte.

 

Vad du skulle göra när du startar från början är att plocka platser som maximerar lik och minimeraogillar medborgare du avgörande. Vad skulle det innebära, rent praktiskt? Kapital-distriktet. Fyrasäsonger, berg och kustlandskap och sjöar visar alla inom räckhåll, inga djupa söder eller sydvästscorchers, ingen Great Plains pannkaka enheten som kan köra dig batty, ingen av de Northwestsorgligt konstant nederbörd, och inga fel linjer som alla vet kommer förr eller senare dumpa helavästkusten i Stilla havet.

 

Här är en andra teknik. Inte begära yttranden från den orörliga. De är sannolikt att vara partisk.Ställa några av de med lite pengar att bränna där de vill kapsla. Eller ännu bättre, ta en fåtöljgenväg: låtsas att du har en hög med greenbacks för flytta till platsen för dina drömmar. Vart gårdu? Sioux Falls, naturligtvis. Det är lätt att jet i och ut ur, du kan få en takvåning på Holiday Inn har utsikt över alla lekplatser i pengar lappa och det finns ett antal college barn gör teater.

 

Inte.

 

Men du kan plocka en plats där det NYC balett dansar och hästarna springa.

 

Vad händer med dina barn? Tja, om du följer pengar, har du som sys upp. Ju data är lätt attkomma med: Harvard, Yale, Stanford–de verkligen saknar båten, Takin ‘ alla dessa dimwits frånShaker hög när toppstudent från Sioux har SATs som nästan skulle sätta honom i mitten avNiskayuna förpackningen. Heck, du ska förmera sig raskt gå privat ändå, och alla vet attinstitutioner som Emma Willard kommer en dime ett dussin i Great Plains.

 

Våra tankeexperiment utvidgas lätt till att även hantera andra kategorier… som hälso-och sjukvård.Där är du, över i Ryssland, säger; Du är en i-en miljon företagare som har gjort det, och du ärriktigt rik– och även riktigt realistisk om kalibern av infödda doctoring. Du kommer ner med någotelakt. Du behöver bäst sjukvård pengar kan köpa. Vart går du? Tja, en sak är säker: du skulleavhålla sig från här. Menar jag anta att du har ett aneurysm bästa behandlas av en state-of-the-art hjärnkirurg. I så fall Glöm Med Albany; och inte ens oroa sig för att vara inom en kort bilresafrån bakåt platser som Columbia-Presbyterian. Du skulle bättre bara zooma på över till ER påFargo General.

 

Selmer Bringsjord bor 20 minuter från 1100 meter av fallline som skidåkning, 20 minuter frånvärldsklass under-hetars opera, 40 minuter från de största vildmarksområde i Amerika, 2.5timmar från Broadway, 3 timmar från Kapstaden, och 8 minuter från Amerikas akustiskt perfektamusic hall.