Historiated inledande


Original: http://www.sas.upenn.edu/~jtreat/song/270.html

Detta är en vacker, historiated första brev från början av Sångernas sång i en tolfte-talets latinska Bibeln. Bibeln ligger nu i biblioteket i Winchester Cathedral.

 

Den latinska texten som åtföljer inledande är ganska standard för denna period.

Explicita lib(er) qui vocat Predikaren. Här slutar den bok som han kallade Predikaren.
Incip(IT) lib(er) qui appellatur hebraice Syr asyrim, latine Cantica Canticorum. Här börjar boken somheter på hebreiska “Shir hashirim,” i Latin “Songs sånger.”
Vox ecclesi (a) e desiderantis adventum Chri(sti). Kyrkan som hon längtar för Kristi röst.
Detta manuskript, som många latinska manuskript av Sångernas sång, lyser upp “O” med som denlatinska texten börjar: “Osculetur mig” (“Låt honom kyssa mig”). Observera att “O” sig är förgylld,det vill säga ett mycket tunt lager av bladguld har fastställts på ett något tredimensionelladimensionering att göra det sticka från ytan av sidan pergament. Denna dimensionalitet gör attfärgen på guld ändringen runt cirkeln. Och om du skulle hålla manuskriptet, färgen på guldständigt skulle ändra som ögat flyttas och guld fångat ljuset i olika vinklar.
Belysningen själv är målad inom golden “O” i relativt subtila färger och i en titulera lik till sekuläramålningar av kickmedeltiden i Europa. Ordet “belysning” i detta sammanhang syftar på det sättsom bilden lyser upp sidan.

Det finns ett antal olika typer av belysningar som används under medeltiden till historiate öppningskrivelsen av låten. Detta exempel tillhör en stor grupp där Kristus och kyrkan är representeradetillsammans, men utan omfattar eller kysser. Detta är en referens till en gemensam tolkning avlåten, som förstås de två älskande som representerar Kristus och hans brud, kyrkan.
Märker att både man och kvinna är krönt och tronar, och varje titt på den andra. Kungen håller enBLADLIK spira, och drottningen håller en BLADLIK prydnad.
Belysningen är på baksidan av folio 270. Denna belysning i Princeton University Index of ChristianArt är 32/W7/LC1.C.270B.