Vilka bevis skulle det ta att göra en ateist tror på Gud?


Original: http://religioustolerance.org/athchg.htm

Övertygande ateister (eller agnostiker, humanister, etc.) för att tro på Gud:

Amazon.com, som innehåller världens största bokhandel, listar Christopher Hitchens bok: “Gud är inte stor: Hur religionen förgiftar allt” “. Gud är stor” 1 Titeln vänder den arabiska frasen “Allahu Akbar” vilket innebär Bifogat till Amazons produktsida är en kund Diskussionsforum med titeln: “Ateister, vad skulle det ta att göra dig ompröva” 2 Det vill säga, vad som skulle bestå av en händelse så kraftfullt övertygande att det skulle omvandla en ateist till en troende i någon typ av Gud.

Frågan är inte vad det skulle ta att omvandla en ateist att tro specifikt i den fundamentalistiska kristna begreppet Gud, eller i en progressiv kristen syn på Gud, eller de olika åsikter Guds uttrycks av hela skalan av bahaier, hinduer, judar, muslimer, sikher, Wiccans, Deism, etc. frågan var vad det skulle ta för en ateist att tro på något slags övernaturlig enhet med en grupp av övernaturliga egenskaper kanske inklusive några av följande: allmakt, allestädesnärvaro, allvetande, och omnibeneficience.

Forumet startades på 2007-Juni-21 med den ursprungliga utstationering av “MadDogs:”

“Först vill jag lägga mina kort på bordet: Jag är en ateist – ett * hårt * ateist finner jag den kristna / judiska / muslimska begreppet Gud vara potentiellt ologiskt och jag anser det.” Heliga böcker “av dessa religioner att vara en naiv samling av myter knåpat ihop från redan existerande idéer och texter. ”

“Men jag hävdar också, liksom de flesta ateister, att min ställning är en rationell man bygger på bevis eller bristen på den. Alltså min tro är gisslan till data och, åtminstone i princip, finns det en möjlighet att de kommer förfalskas av några nya bevis. ”

“Anta till exempel att det upptäcktes att kodade i Bibeln är de detaljerade instruktioner för att bygga en serie av användbara maskiner -. Maskiner som ännu inte har uppfunnits Jag menar inte den sortens fåniga begreppet som” Bibelkoden “som gick med för några år sedan, men något som stod upp för rigorös statistisk analys och vars sannolikhet för att vara oavsiktlig var astronom osannolikt. i ett sådant fall, jag vet inte vilken slutsats jag skulle komma, men jag skulle allvarligt ompröva min uppfattning av Bibeln. ”

“En annan möjlighet som föreslagits av [Carl] Sagan i [filmen] Kontakt:. Antag att vi hittat liknande information kodad i den binära sekvensen representerar PI – kanske börjar långt utöver de siffror som vi redan har beräknat Jag förväntar mig inte någon sådan upptäckt eller jag till och med hoppas på en, men om det fanns, skulle jag ompröva mina idéer om möjligheten att intelligent design. ”

“Så, andra otrogna, vad säger ni?”

Inom den första månaden, hade den fått 84 inlägg. Inte alla var allvarliga. Några förslag var:

bullet GP: “Det finns inte eventuella bevis som kan göra oriktiga påståenden sanna, eller göra det ologiska logiskt Det finns inte eventuella nya bevis som kan komma och göra 2 plus 2 är lika 5..”

bullet Jay Vogelsong:.. “I det här läget kan jag komma på någonting som skulle få mig att ompröva Jag har redan slösat bort en stor del av mitt liv åt att försöka finna sanningen i religiösa och mystiska begrepp som jag hittade den exakta motsatsen till vad jag tänkt , men i en sådan plågsam detalj som jag inte kan tänka sig att gå tillbaka. Även om någon ändrade begreppet Gud på ett sådant sätt att det verkar gälla (givet vad verkliga fakta du väljer), sin gemensamma användning skulle fortfarande hindra mig från att erkänna att en sådan revidering skulle förtjäna acceptans under ordet “Gud”. sådan stretching av termen skulle bara ge stöd till den redan vanföreställningar. “Gud” helt enkelt inte kan kvalificera sig som en möjlig vetenskaplig teori för att förklara vad som helst, på grund av sin omfattande övernaturliga, vidskepliga, och andra absurda konnotationer. ”

bullet ABK: “Jag antar att om Gud knackade på min dörr en dag och sa:” Kom med mig jag kommer balk oss till Darfur och spara alla dessa svältande människor med en livs levande mirakel. “. Det kan göra det. Det skulle inte ens vara min dörr. Vad jag skulle verkligen älska är om han skulle runda upp så kallade “heliga” människor (Pope, Dalai Lama, Pat Robertson, Al Sadr, Bin Laden, Bill O’Reilly, Buske) och balk dem till Darfur. Sedan, efter att ha viftade med handen för att stoppa folkmordet, vände sig till dem och sade: “OK, ni twits, som berättade att jag sa att det var OK att döda i mitt namn? “Det skulle vara väldigt cool. Jag skulle gå med i hans kyrka! ”

“Eller om min brorson avhuggna ryggmärgen återansluts efter bön och han reste sig och gick vattenskidåkning, det skulle vara ganska övertygande. Eller om en moské, synagoga, ashram eller kyrka fick tillsammans och bad upp återväxt av en skadad lem eller en saknar öga för en av dessa soldater i VA sjukhus. det kan bara göra det. ”
bullet Dave: “Om Jesus skulle dyka upp för mig personligen, och låt mig * videoband * honom gå genom en vägg eller sväva en bil (så att jag kan senare visa sig vara för mig själv och andra att jag inte hade hallucinerat) , så jag antar att jag kan tro. (Men jag skulle ha mycket spetsiga frågor till honom.) ”

“En otrolig och obestridlig medicinska mirakel såsom ABK beskriver (förutom mer imponerande än ett återansluts rygg – jag talar om återväxt av en gammal lem, eller uppståndelsen av någon som redan har balsame) kan orsaka mig att ompröva tanken på en personlig gud, men det skulle inte godkänna någon religion. Bara för att folk skulle be till Jesus betyder inte att han är den som svarade bönen. ”

bullet En säker ateist: “om det fanns någon form av bevis för att böner till den kristna guden eller någon annan gud besvaras i alla fall bättre än 50/50 chans (med andra ord, om det visas att bön gjort någon skillnad i verklig händelser som helst) då skulle jag tänka om. ”

bullet S. Henkels: “Om en röst och bild kom till mig, antagligen från himlen, och såg ut som en gammal man med vitt skägg (men inte jultomten och hans renar) … och erbjöd mig monumentala visdomsord, kanske hemligheten till evigt liv, skulle jag kunna tro att denna varelse var Bibelns Gud. Problemet är, är chansen att om detta verkligen hände (mycket tunn faktiskt), skulle det vara ren inbillning och hallucinationer, och om jag sa tillräckligt många människor, skulle jag sättas i en loony bin! ”

bullet Brian Corll: “Det skulle kräva Gud visar sitt ansikte och förklara precis vad fan det här har allt handlat om, och varför världen är som den är.”

bullet Gammal man: “Fred på jorden, god vilja mot hela mänskligheten, och inte mer människans omänsklighet mot mänskligheten skulle få mig att tro på Gud.”

bullet Sara Rother: “Jag är frestad att säga att ingenting skulle få mig att tro på Gud, men då är jag en vetenskapsman, så kanske om det fanns undisputbale bevis (som är nästan omöjligt att komma över något abstrakt) som skulle få mig att ändra mitt sinne. ”

bullet B. brorsdotter: “… jag skulle behöva de brinnande buskar och ärkeänglarna att besöka mig då och då.”

bullet R. Lee: “Om han visade sig för mig, inte i en dröm eller ett berusat tillstånd, men ansikte mot ansikte om han vill att jag ska följa honom dess så enkelt.”.

bullet B.A. Robinson (samordnare av denna webbplats): “Jag skulle hålla ut för en demonstration av något slag som skulle vara klart omöjligt för någon annan än en Gud för att utföra Vidare skulle det vara bra om det fanns en display som kan spelas in.”.

“Jag föreslår att, säg, 1000 stjärnor som är synliga för blotta ögat flyttas inom ett par timmar, så att de bildar meddelandet” JAG ÄR “. Det borde vara lätt för Gud att göra, det behöver inte ens engagera tecken med böjda linjer “.
horisontell regel

“SK”, en besökare på denna webbplats svarade på Robinsons inlägg:

De “troende på icke-troende” verkligen fick detta baklänges: Gud har inget att bevisa för dig. Och dina felaktiga idéer om livet och religion inte tvingar Gud på något sätt för att avslöja honom / henne / sig till dig.

Föreställ dig en myra gård: En av myror säger att han belives i gudar, han kallar dem människor. Den andra säger att han inte tror att dessa människor finns, om de inte ordnade träd i grannskapet för att se ut som “I AM” på ant språk.

Skulle du göra det?

Skulle du – som människa – bryr sig om vad myrorna tycker? Och skulle du bryr dig om den grupp av myror som säger att du inte existerar? Skulle du bryr dig om en viss myra?

Vill du verkligen bryr dig om myra språket, hur i helvete de stava “I AM” i ant språk i första hand?

Jag tror att svaret är: nej.

Och? Vad Gud behöver för att bevisa för dig innan du knäböja / falla ned för Gud?

Ingenting

“Jag tror …”

Detta är den mening som används av många människor, men sällan förstås av vem som helst. Eftersom det är en ytterst personlig sak, och ytterst personlig val. Och det är ett beslut som alla har att göra för sig själva.

Om du väljer att inte tro på Gud varför väntar du på honom att uppenbara sig framför dig? Det tycks mig att du inte är en ateist, men någon som verkligen behöver tro, men är rädd för att ha ett “steg i tro.”

horisontell regel

Att som jag skulle svara:

Jag känner att du missförstår karaktären av den ursprungliga frågan, vilket är: vad skulle det ta för att övertyga mig om Guds existens. Jag inser till fullo att Gud är fri att agera på ett sätt som hon / han / de / den vill. Gud kan vara kvar i hemlighet eller kan välja att nå ut.

Och vilka av de tusentals män, kvinnor och könsfria gudar som har dyrkades av många hundra generationer av människor skulle jag tro i. På vilka grunder kan jag valde en över resten? För att göra ett intelligent val, skulle jag behöva mer information om art, kön och antal gud (ar). Tills Gud tar initiativet, jag kvar på en förlust.

horisontell regel

Referenser som använts:

Christopher Hitchens, “Gud är inte stor: Hur religionen förgiftar allt,” Tolv böcker, Hachette Book Group, (2007). Läs recensioner eller beställa denna bok säkert från Amazon.com online-bokhandel.
“Ateister, vad skulle det ta att göra dig ompröva,?” Amazon.com forum, kl: http://www.amazon.com/