Satellitbaseret Laser Skovløber

Original: http://geodesy.hartrao.ac.za/site/en/geodesy-equipment/satellite-laser-ranger.html

Satellitbaseret Laser Ranging (SLR) er en teknik, der anvendes til at bestemme positionen af jorden og af satellitterne i forhold til hinanden. I satellit laser spænder et globalt netværk af stationer måler den øjeblikkelige tur flyvetid på ultra korte pulser af lys til satellitter udstyret med specielle reflektorer. Dette giver øjeblikkelige range målinger af millimeter-niveau præcision som kan akkumuleres at give nøjagtige baner og et væld af vigtige Science produkter.

Hvis du vil spore en satellit succesfuldt må man samtidig få følgende oplysninger:

Satellitten spores

     Peger koordinater

     Tidspunkt øjeblik vellykket track

     Tidspunkt for flyvning af laserpuls (hvorfra afstand beregnes)

Disse oplysninger udgør alle de nødvendige komponenter til Data Processing & Storage, som ses i den grundlæggende SLR diagrammet.

Præcis timing er det vigtigste aspekt for både den øjeblikkelige tid i henhold til UTC og tidsintervallet til måling af tidspunktet for flyvning af laserimpulsen. Epoch tid reference består af et meget præcist ur, som regel mere præcis end 10¹² dele af et sekund, der leverer præcise tidssignaler til både Pointing Kontrol og Data Processing & Storage delsystemer.

Den pegende undersystem bruge tiden oplysningerne sammen med estimerede orbital for den bestemte satellit til beregning af den anslåede peger koordinater. Satellitten placering er normalt ganske tæt på dette, og ved at scanne gennem en vis række forskydninger kan findes satellitten.

Laseren exit og teleskopet comonteret således, at de peger i nøjagtig samme retning. Hvis en laserimpuls reflekteres mod en af ​​retroreflektorer teleskopet lyset vender tilbage langs den samme retning teleskopet og i sidste ende detektoren.

En vellykket detektion af den returnerede laserpuls indebærer, at satellit-position er blevet og et datapunkt kan sendes til Data Processing & Storage delsystem. Da satellitbaner spænder fra -500 km til ~ 22 000 km, tidspunktet for flyvning af laserimpulserne er omkring 3,3 til 147 ms (fra emission indtil detektion). Også huske på, at for millimeter præcision, skal man være i stand til at måle præcist ned til 3,3 ps niveau!

Hos HartRAO vi driver en NASA-system: MOBLAS-6. Den officielle indvielse af MOBLAS-6 fandt sted den 20. november 2000 I løbet af dagen var der en workshop for at diskutere SLR teknik og præsentere nogle af de videnskabelige resultater, som SLR har bidraget til. MOBLAS-6 blev indviet officielt af ministeren Ngubane, minister for Ministeriet for Kunst, kultur, videnskab og teknologi. Brochuren MOBLAS6 og geodæsi-programmet, som blev uddelt i løbet af dagen af engagement kan downloades her som PDF-fil MOBLAS-6.

Kan findes en grundig beskrivelse af de MOBLAS6 systemer her