Lineær regression Montering og graftegning programmer

Original: http://www.csupomona.edu/~pbsiegel/stujav.html

Linefit Script. Bemærk: Hvis din browser ikke køre Java applets godt, og klik derefter på: Linefit drejebog til en javascript udgave af linefit. Du bør være i stand til at køre dette på din telefon.

Linefit blev skrevet af Cal Poly datalogistuderende Joel Onofrio og Kiet Tran. Indtast “x” og “y” værdier til dine data, og programmet vil plotte data finde hældningen og aflytninger. Programmet vil også finde usikkerheden i disse værdier. Man kan også ændre, hvilke data anvendes i “lineære regression fit”. Netscape 4.08 eller bedre eller IE 4.0 eller bedre er brug for med denne applet.
FitIt blev skrevet af Cal Poly datalogistuderende Liz Reznak (Sp 2006). Det er en forbedring af linefit der omfatter semilogaritmisk og log-log-passer samt nogle polynomielle former. Dette arbejde blev muliggjort af WEEA faglige udvikling program.

Foton Interferens applet

Photon Interference Applets nedenfor blev skrevet af Cal Poly datalogistuderende som en del af Dr. Sang er CS480 klasse. De applets simulere ankomst af fotoner på en skærm efter en rejse gennem enten en eller to spalter.

foton indblanding blev skrevet af Cal Poly studerende Matt Henderson, Chang Kim og Jason Kang. Du skal bare vælge det antal vinduer (eller skærme), og brug opgaven barer.

applet foton indblanding blev skrevet af Cal Poly studerende Brian De Wolf, Vern Jensen og Juan Pastor.

Oscilloskop Simulator

Oscilloskop simulator programmer nedenfor, blev skrevet af Cal Poly datalogistuderende som en del af Dr. Sang er CS356 klasse. De er designet til at hjælpe eleverne i det første år fysik klasser lære at bestemme hyppigheden og amplitude af et signal på et oscilloskop. Bemærk: Du skal muligvis til en nyere version af Java til din browser. De applets arbejde med IE 6.02 eller bedre.

oscope blev skrevet af Cal Poly studerende Michael Lee, Benjlyn Lopez og Pascal Huoth. Denne version har “skyderne” langs aksen for at tillade brugeren at bevæge signalet rundt. Klik på “randomisere” et par gange for at få en flot signal. Bemærk, nice hjælp kassen.

Oscilloscope blev skrevet af Cal Poly studerende Erik Waibel, James Wong, Devin Smith og Phan Su. Denne applet har ikke skydere, men det fungerer meget godt, og er en god udgave til at begynde med. Der er også en hjælp kassen.

oscilloskop blev skrevet af Cal Poly studerende Wei Zhao, Mark Soriano og Mihn Truong. Denne version var den første til at bruge “skyderne” for at flytte signalet rundt. Det er velskrevet og let at bruge.

RPN Calculator

RPN Calculator er en Reverse polsk notation regnemaskine skrevet i JavaScript, der viser fire stak niveauer. Det er lille nok til at passe på en netbook, templet eller telefon. Javascript kildekode er: RPN kilde

Central FORCE-programmet

Central Force blev skrevet af Cal Poly datalogistuderende Tam Ho, Quan Le og Trung Tran. Denne applet plotter bevægelsen af ​​en planet, der oplever kraften F = – Kr ^ n. Standardværdierne er for omvendte kvadrat kraft: n = -2. Skift eksponenten i kraft loven, og undersøge de planeternes baner.

Alkali energiniveau Programmer

alkali2 blev skrevet af den studerende gruppe ledet af Anh Mach. Den kan køre med Netscape 3.0 eller bedre.

alkali1 blev skrevet af elevgruppen førte ty Xiong (Sean) Lin. Den kan køre med Netscape 4.5 eller bedre.

Sådan bruger Alkali energiniveau Programmer

Programmet beregner energi niveauer for valenselektronen for de alkaliske elementer. Pick et element fra kassen. Vælg en værdi af parameteren c (Ångstrøm). Klik derefter på Beregn, og vent på, at beregningen til slut. Først de eksperimentelle værdier af energi niveauer (i eV) for L = 0, l = 1 og L = 2 niveauer er udskrevet, så de beregnede værdier er beregnet og udskrives. Variere parameteren c (Ångstrøm) for bedste pasform til de eksperimentelle værdier.

Programmet beregnede energi niveauer som følger: Det antages, at valenselektronen oplever en “betyder feltet” potentiale, V (r), på grund af kernen og de andre elektroner. Potentialet V (r) indsættes i Schroedinger ligning, og koden løser Schrödingers ligning for de bundne tilstande. Den potentielle V (R) er taget for at være summen af ​​en potentiel grund til et punkt opladning (kernen) i størrelsesorden + Ze og en screening potentiale på grund af de andre (Z-1) elektroner i atomet. Screeningen potentiale er, at på grund af en ensartet ladet kugle med radius C og samlede afgift af – (Z-1) e.

Gammadetektor
Den virtuelle Nal gammadetektor blev skrevet af UC Santa Cruz studerende Jonathan Siegel. Klik på Gamma Detector at køre appletten. Du vil se en MCA-skærm med 1024 kanaler. Prøverne omfatter tre standarder og en ukendt. Det ukendte er en enkelt isotop. Dit mål er at fastlægge de photopeak energier og identitet for det ukendte. Energien af ​​den detekterede gamma er (ca.) proportional med kanalnummeret. Brug standarder Cs137 (661,64 keV), Na22 (511,0034 og 1274,5 keV), og Mn54 (834,827 keV) for at bestemme parametrene for lineær sammenhæng mellem antal og energi kanal. Derefter finde de kanalnumre for photopeaks i det ukendte, bestemme deres energier fra din kalibrering linje, og ser på listen over energierne af fælles gammaemittere at identificere den ukendte isotop. For at bruge applet: vælge en prøve fra listen. Saml viser spektret. Skyderne giver dig mulighed for at flytte vinduet rundt peak du vil analysere. Én flytter skyderen til venstre markøren (holde vinduet bredde fast). Den anden skyderen ændrer vinduets bredde. Vises kanalnummeret og tæller for hver markøren. Efter indstilling af de to forløbere til venstre og højre for en photopeak kan Gaussisk kurvetilpasning blive klikket på. Derefter hver gang “Tilpas automatisk” klikket et gitter søgning er udført for at minimere den samlede chi. Hold klikke på “Tilpas automatisk”, indtil den samlede chi (chisq) stopper faldende. Den bedst tilpassede Gauss parametre vises på skærmen. Normal tilstand vender du tilbage til det fulde spektrum.

Klik her for detektoren med data for K40 Naturlig Overflod beslutsomhed. Dataene er: To minutters måletid til 0,84 mikro-Curies (0.84uCi) i Cs137; To minutters måletid til 0,35 mikro-Curies (0.35uCi) i Mn54; To minutters måletid til 0,75 mikro-Curies (0.75uCi) i Na22; Twp time tælle tid til 30,2 g KCI; og en to timers baggrund tælle. Alle prøver har omtrent samme kilde detektor geometri. Dit mål er at bestemme den naturlige overflod af K40 fra disse data. En fremgangsmåde, du kan tage, er at først finde effektiviteten af ​​detektoren ved energier 662KeV, 835KeV, 511KeV og 1275KeV ved hjælp af de tre standarder. Derefter ekstrapolere resultaterne til at estimere effektiviteten af ​​detektor ved 1460 keV, som er energien af ​​gamma udsendes af K40. Ved hjælp af optællinger fra KCI prøven, kan du bestemme den naturlige overflod af K40. Husk at trække baggrunden K40, til også at omfatte udbytte faktorer.

Klik her for Detektor til bly absorbere. Hvis du vil have information om de oplysninger detektoren viser, gå til absorber oplysninger.

Klik her for Detektor til aluminium absorbere. Hvis du vil have information om de oplysninger detektoren viser, gå til absorber oplysninger.

Klik her for germanium detektor. Hvis du vil have information om de oplysninger, skal du klikke på data info. Her er lister over energierne for U235 henfald serien, U238 henfald serier, Th232 henfald serien.

Klik her for geigertæller. Denne applet er skrevet af Cal Poly Student Andres Cardenas. Det geigertæller har to prøveholdere. I hver prøve holder kan du vælge enten en tom holder, Ba137m eller Mn54 (5 mikro-curies). Detektoren har en død tid, og der er en baggrund. Hvis du vil optage tæller fra Ba137m prøver, skal du klikke på “presse ud Ba”. Knappen opdateres begge kilder, når der klikkes. Kilderne er kun “tælles”, når de er i prøveholderne. Nogle eksperimenter, der kan gøres er: 1. Test om statistikkerne for detektoren følger en Poisson-fordeling (Statistik over radioaktivt henfald) 2. Måling af detektorens dødtid 3. Måling af effektiviteten af ​​detektoren 4. Måling af den halve -liv af Ba137m (husk at tage højde for dødtid og baggrund).
Optik Spectrometer

Klik her for Optik spektrometer. Med denne applet kan du indtaste brint og helium spektrum taget med vores Ocean Optics spektrometer. Vælg hvilken atomare spektre, du ønsker at undersøge. Hit “nedskalere” indtil dataene ses i vinduet. Du kan panorere spektret med “pan” slider, flyttes venstre curseren med venstre markøren skyderen og indstille vindue størrelse med bunden skyderen. Derefter ramte Gaussisk Fit og auto egnet til at opnå en gaussisk pasform af toppen. Applet blev skrevet af Jonathan Siegel.

Afgifter in bevægelse programmet
Afgifter in Motion er skrevet af et team af Cal Poly datalogistuderende: Justin Hau Lam, Tuyet Nguyen, Vivian Nguyen, Er-Jia Tang, Kenny Tran og Tri Truong. Denne applet plotter bevægelse på op til 5 elektriske ladninger. Den viser også vektor kræfter, når afgifterne er i hvile (elektrostatikken). Bemærk: der er nogle mindre bugs i programmet, der stadig holdes fast.

Stråling Biologi Eksperiment Applets
riacal er en applet til at kalibrere Radio Immuno Assay eksperiment, og riaexp er appletten til Radio Immuno Assay eksperiment. Begge blev skrevet af Jonathan Siegel.

transport-analysen er en applet til at udføre en GABA-transport assay. Den blev skrevet af Jonathan Siegel.

væskescintillationstæller detektor er en applet til simulering af en væskescintillationstæller detektor. Den blev skrevet af Jonathan Siegel.