5 smertefri brugbarhedsrettelse

Original: http://www.usereffect.com/topic/5-painless-usability-fixes

En af de værste dele om at være en usability konsulent bliver bragt ind på halen-enden af ​​et projekt, og indse, at det har brug for en større revision. Selv for noget så relativt let at re-engineering som en hjemmeside, et større redesign (især for en stor virksomhed), kan tage måneder og koste titusinder af dollars.

Heldigvis i denne alder af CSS-drevet design, kræver det ikke alle ændringer startende fra bunden. Så i den ånd, du sparer penge og forværring, her er 5 brugbarhedsrettelse der er relativt smertefri, men kan have en stor virkning:

1. Større tekst Kontrast
Selv i 2008, læsbarhed er et stort problem på mange hjemmesider, og en af ​​de store syndere er stadig tekst-til-baggrund kontrast. Jeg ved sort tekst på hvid føles kedeligt at nogle mennesker, men der er en god grund til det er så almindeligt. Sammenlign eksemplerne nedenfor:

Selvfølgelig lidt kunstnerisk licens er ok, men medmindre banebrydende design er en stor del af dit brand (du er en kunstner, for eksempel), holde sig til høj kontrast tekst.

2. Forøg skriftstørrelse
Ligeledes har vi alle en dårlig vane med at ville proppe meget tekst som muligt på skærmen, og det betyder ofte ved hjælp af bittesmå skrifttyper. Selv hvis din målgruppe er unge og har 20/20 vision, lille tekst tager længere tid at læse og er mere tilbøjelige til at blive ignoreret. Samtidig er mange af os ved hjælp af vejkriger bærbare computere, PDA’er og andre enheder med små skærme til at surfe på internettet.

3. Stigning Skrifttype Mellemrum
Natur kan afskyr et vakuum, men gode designere sætter pris på værdien af blanke tegn. Tomme rum hjælper os adskille ord og objekter, og jo mere parate sammen oplysninger er, jo sværere er det for folk at behandle hurtigt.

4. Reducér Home-side Kopier
Hvis et årti med at grave gennem webanalyse og studere testresultater har lært mig noget, er det, at folk ikke læse. Det er nemt, især i en virksomhedskultur med konkurrerende interesser (ledelse, salg, jura, etc.) at overbelaste dit hjem side, men jo flere oplysninger du lægger derude, bliver det mere rodet din besked.

Selvfølgelig, redesigne hjemme-side og sanering af “fast ejendom” er en stor opgave, men en let sted at starte er med din markedsføring kopi. Se om du kan sige det samme med halvt så mange ord (eller endda en tredje).

5. Lav links ser Klikbart
Et eller andet sted omkring 2000 begyndte vi at kede sig med blå, understregede links og besluttede det var tid til at blande tingene op. Fra et designmæssigt perspektiv, er det forståeligt at have sort, men folk forventer stadig links til at se en bestemt måde, og jo længere vi forvilder, jo mindre de forstår, hvad der er klikbare.

Hvis du ikke bruger traditionelle forbindelser, i det mindste overveje at gøre disse forbindelser enten den traditionelle blå eller understreget og i en anden farve end den omgivende tekst. Bo klart for at anvende andre former for vægt, ligesom fed tekst at angive links.