Manitoba menneskerettighedskommission TALER UP! Det gør vi! Hvad med dig?

Original: http://www.accessibilitynewsinternational.com/manitoba-human-rights-commission-speaks-up-so-do-we-how-about-you/

Af Victor Schwartzman og Paul Caune
Maj 17, 2012

For nylig Tilgængelighed News International indsendt en artikel af Victor og Paul. Victor arbejdede som menneskerettigheder Officer i over tyve år for Manitoba menneskerettighedskommission. Artiklerne er skrevet af Paul og Victor afspejler deres egne synspunkter. Vi sætter stor pris på at kunne skrive vores artikler om steder som Accessibility News International og Facebook. Kommissionen naturligvis har betydelige ressourcer til at få sine oplysninger til offentligheden.

Artiklen udtrykte bekymring over, at menneskerettighedsorganisationer, herunder Manitoba menneskerettighedskommission, ikke havde en systemisk tilgang til menneskerettighedsspørgsmål, med det resultat, at de samme problemer er fortsat i et årti. Eksempler på, hvordan tingene fungerer i Kommissionen blev medtaget i artiklen for at illustrere pointen.

Demonstration en uventet humor, her er Kommissionens svar til vores artikel. Bemærk venligst, at svaret hjælpsomt beviser rigtigheden af vores artikel. Vi sætter pris på Kommissionens støtte. Efter at have læst Kommissionens svar, bedes du læse vores noget lamslået reaktion.

Kommissionens svar til artikel

Manitoba Menneskerettigheder Board af kommissærer reagerer på artiklen “Manitoban Vælgerne handicappedes behov Gabriel Dumont, i stedet de har Ed grumt.” Vi vil gerne tage fat på de misforståelser læsere kan stå tilbage med omkring Manitoba menneskerettighedskommission, efter at have læst den oprindelige artikel af Paul Caune og selv-beskrevet tidligere ansat Victor Schwartzman.

Det er muligt, at Mr. Schwartzman, der ikke har arbejdet for Kommissionen siden 2008, er uvidende om de mange af Kommissionens resultater og positive fremskridt, der har fundet sted siden hans afgang.

Først lidt over halvdelen af de, Kommissionen har modtaget i 2011 klager er baseret på handicap, med ca. 65% baseret på fysisk handicap og 35% på psykisk handicap. Af det fysiske handicap klager, de fleste er meget komplekse, rimelig indkvartering spørgsmål. Af disse dog kun 4 af de 84 fysisk handicap klager vedrørende adgangsspørgsmål. Disse tal viser, at det simpelthen er forkert at sige, at “klager vedrørende fysisk adgang spørgsmål fortsat dominere Kommissionens statistik.”

For det andet, selv om forfatterne ville have læserne mener, at Kommissionen kun har en reaktiv rolle, er dette også misvisende. For eksempel byen Winnipeg begyndte at annoncere alle stopper på deres busser to måneder efter, at være blevet kontaktet af Kommissionen. I Ontario, en sag menneskerettigheder om dette spørgsmål tog tribunaler og domstole mange år at løse. I Winnipeg, annoncerer alle stoppesteder, som hjælper synshandicappede ryttere især såvel som dem med andre handicap, begyndte næsten med det samme. I dag et automatiseret system er på plads.

En anden meget nylige proaktiv initiativ er at sikre, at taxichauffører i Winnipeg er opmærksomme på deres ansvar, når picking up og kørsel passagerer med førerhunde. Den Taxi bestyrelse har aftalt at fastgøre Kommissionens Fact Sheet en person med en hund Guide har ret til taxi service til chaufførernes årlig licens.

Der er endnu flere måder at Kommissionen bliver proaktiv. Det var en af 17 grupper ydet intervenient status i appel til canadiske højesteret i Moore mod BC (Undervisningsministeriet) og School District 44 (North Vancouver). Klagen, der blev hørt den 22. marts 2012, bekymringer om skolens District of North Vancouver og BC Undervisningsministeriet diskrimineret Jeffrey Moore, en alvorligt ordblind elev ved ikke at give ham meningsfuld adgang til en passende uddannelse.

Også Kommissionens uddannelsesindsats er nogle af de bedste i landet. Det indledte en ny uddannelse for arbejdsgiverne til at hjælpe dem med at håndtere det stadigt stigende antal klager baseret på mentale handicap. Kommissionen er også i front, når det kommer til unikke publikationer såsom rettigheder Unge med handicap og undervisning i rettigheder og ansvar for unge på sin berømte ungdomskonferencer.

For det tredje, at antyde, at Kommissionen “nægter at forfølge komplekse og kontroversielle sager, der påvirker regeringen og andre magtfulde organer …” kan tilbagevises af de mange individuelle og systemiske sager, som Kommissionen har behandlet i de seneste år. Det har afgjort klager med byer, kommuner og regering Manitoba. Denne gruppe bestod 16 procent af antallet af klager lukket i Kommissionen i 2011.

Følgende er blot nogle få eksempler på medierede klager over kommunale, lokale eller provinsielle regeringer, der afslører, at kommentarerne fra de forfattere ikke er baseret på nogen kendt faktum.

En menneskerettigheder forlig med byen Winnipeg gavner handicappede, når de forsøger at krydse gaden på kontrollerede kryds. Denne løsning vil resultere i alle kryds med fodgænger trafiksignaler har lydsignaler og kommer med en overvågning rolle for Kommissionen til at sikre, at tidsplanen for ændringen fastholdes.

Eksempler på succesfulde medierede aftaler med regeringen i Manitoba omfatte adressering af uoverensstemmelsen i økonomisk støtte, som voksne med handicap står over, når de boede med deres familier; og en Manitoba sundhedspolitik ændring resulterede i flere familiemedlemmer, der modtager midler, når de leverer ikke-professionelle hjemmepleje.

En anden menneskerettigheder medierede forlig, som begyndte som en klage fra EF-Living – Manitoba (CLM), afbalanceret rettigheder for mennesker med handicap, der bor på Manitoba udviklingscenter i Portage la Prairie. Den intense mægling samt endelig afregning viste, at flid og hårdt arbejde kan resultere i ændringer og beboere vil blive flyttet ud af centret på en gradueret basis.

Og en sidste eksempel er de vellykkede forhandlinger mellem Alzheimer Society of Manitoba og byen Winnipeg, hvilket resulterede i Handi Transit tilbyder sine tjenester til mennesker med Alzheimers og andre former for demens.

Endelig vil vi gerne kommentere integriteten af personalet på Manitoba menneskerettighedskommission, som alle udfører deres job med stolthed og engagement. Som menneskerettigheder udvikler sig, forskellige udfordringer præsentere sig selv. Karakteren af klager har ændret afslørende endnu mere kompleks person og systemiske klager for personalet at undersøge og mægle. Vi respekterer den første bølge af menneskelige arbejdstagerrettigheder for at påtage sig de store spørgsmål af dagen. Dagens arbejdstagere menneskerettighederne over for nye vanskeligheder og fejre ekstraordinære succeser.

Jerry Woods
Formanden for Manitoba menneskerettigheder Board af kommissærer

Yvonne Peters
Næstformand i Manitoba menneskerettigheder Board af kommissærer
Disclosure: Yvonne Peters øjeblikket tjener som in-house advokat Rådet for canadierne med handicap og er en førende ekspert i handicappedes rettigheder og medforfatter den seneste rapport Overnatning i det 21. århundrede (marts 2012) med Gwen Brodsky og Shelagh Day.

Victor og Paul Svar til Svar:

Vi sætter pris på, at Manitoba menneskerettighedskommission accepterer alt, hvad vi skrev som faktisk, i hvert fald indtil for fire år siden, og at tingene kun ændret efter Victor forlod Kommissionen. Victor bør forlade flere organisationer.

Kommissionen anfører problemet med handicap klager er steget betydeligt værre, at bemærke det ikke er en tredjedel af alle klager, men nu næsten halvdelen. Trods sine handlinger i sit svar Kommissionen, står over for en værre situation for handicappede end nogensinde. Hvorfor? Kommissionen giver ingen forklaring. Mange af de klager, der er anført i sit svar, er noget nogen på gaderne i Winnipeg var klar over, i årevis. Hvorfor tog det en person eller organisation til at indgive en klage til at foretage de ændringer, der er nævnt? Havde ingen af kommissærerne nogensinde redet en bus? Havde ingen af dem nogensinde har haft til at krydse en gade?

Hvert eksempel Kommissionen giver sin systemisk virkning synes at være fra en enkelt klage, hvilket resulterer i meget snævert definerede løsninger. Individuelle menneskerettigheder mæglere eller Officerer gøre forhandle ændringerne citeret, det er en del af deres job (Kommissionen har nogle fremragende personale). Imidlertid mener Kommissionen ikke, at sådanne forhandlinger er normalt, fordi klageren vil have dem. Hvis klageren ikke se det store billede, er det store billede ikke ske.

Kommissionen har en meget tyk bog af politik til at styre sine handlinger. Victor ikke huske (han ikke forsøger at være undvigende, men dælen der var et lotta politikker) en politik Kommissionen lede enten individuelle medarbejdere eller Kommissionens ledelse at forfølge systemiske klager. Han kan ikke huske en politik om, at Kommissionen til at spore mønstre i klager, og derefter at tage handling på disse mønstre. Han kan oplyse han aldrig set en ledelse direktiv rådgive officerer var det politik at slå individuelle klager til systemiske dem hvor det er muligt.

Manglen på Kommissionens indsats i brede spørgsmål, når den har kendskab til de spørgsmål, men ikke handler, er en fragmenteret tilgang til menneskerettigheder. Fortsat individuelle klager i løbet af de sidste fyrre år har sjældent resulteret i de systemiske ændringer, som ville stoppe behovet for klager.

Er Kommissionens tilgang arbejde for dig?

Her er spørgsmål, vi har for MRHC, baseret på dens svar:

-Vil Kommissionen fremlægge sin politik om systemiske klager, og derefter give eksempler på, hvordan den har fulgt denne politik? For eksempel havde de klager over regeringerne citeret resultere i nogen faktiske ændringer, hvordan regeringer fungerer? Er nogle af positiv særbehandling kontingenterne med byen Winnipeg eller provinsen Manitoba er opfyldt (det har været omkring 40 år, og svaret er nej).

Hvorfor har Kommissionen tolerere halvdelen af sine klagepunkter at være på et spørgsmål? Hvorfor har denne situation udviklet og hvad vil Kommissionen gøre ved det?

Vi ser frem til Kommissionens svar.