Språkinställningen för icke-Unicode programmen

Original: http://grizzly.la.psu.edu/~hbierens/NONUNICODE.HTM

För att ändra språkinställningen för icke-Unicodeprogrammen i Windows XP kan du behöva ändra inställningen i aktivitetsfältet och startmenyn först “Classic Start Menu” för att komma åt alla alternativ i Kontrollpanelen:

Start-menyn

Start menu

Därefter öppnar Nationella inställningar och språk” i Kontrollpanelen och klicka på fliken Avancerat:

Regional and Language Options

Ställ in språk för icke-Unicode-program till engelska, men det finns ingen anledning att kontrollera standardanvändarkontoinställningar rutan. Du kan behöva markera rutan för det aktuella språket i Windows i teckentabell listan konverteringstabeller.

Klicka på fliken Nationella inställningar och kontrollera att språk och sifferinställningar av Windows har inte förändrats:

Regional and Language Options

 

Här kan du välja vilket språk som stöds av Windows. Klicka på Verkställ> OK för att slutföra ändringarna.
Anmärkningar

Denna fix har utformats för Windows XP. För senare versioner av Windows, kan du komma åt språkinställningen av ickeUnicodeprogrammen enligt följande: I Windows 7 och 8, öppna “Kontrollpanelen” > Klocka, språk och nationella ->’ Ändra datum, tid eller nummer format och sedan popup-fönstret väljer du” Administrativa -fliken. Under Windows Vista är detta förfarande sannolikt samma, men detta har inte verfied.
Problemet med språkinställningen för ickeUnicodeprogrammen kom till min uppmärksamhet under hösten 2007. En japansk och några kinesiska studenter i min avancerade tidsserier klass märkte att EasyReg inte fungerade sina japanska och kinesiska Windows-versioner. I synnerhet gjorde menyerna inte öppna. Efter några experimenterande jag räknat ut att problemet berodde på det faktum att språket för ickeUnicode var satt till japanska och kinesiska, respektive, och att byta språk till engelska löst problemet utan att påverka språket i själva Windows. Men vissa icke-Unicode program som utarbetas enligt icke-engelska versioner av Windows kan inte längre fungerar, så du kan behöva ändra språkinställningen av ickeUnicodeprogrammen till sina ursprungliga inställningar innan du kan använda dem.