Kalibrering av SVET

Original: http://www.bio.umass.edu/biology/kunkel/nvp_calpd.htmlhumming bird logo

Fysisk Beskrivning av Scanning Vibrating elektrod.Wire Probe Construction
Tråd Sond Konstruktion
Den “trådsond” som den kallas är en miniatyr sfärisk kondensatorplatta på slutet av en kort tråd axel. Tråd axeln är isolerad hela sin längd med undantag av dess mätkula. Tipset är fluffiga platinabeläggning har stor yta och stor kapacitans. När det vibreras i ett elektriskt fält, fältet alstrar en liten ström i prober kondensatorplattan, som kan mätas genom de bifogade elektronik. De två metall bimorphs fästa till axeln att proben vibreras i X- och Y-riktning oberoende av varandra. X- och Y-vibrations frekvenserna är olika och strömmar som genereras i sondspetsen kan lösas genom lock-in förstärkare i separata X- och Y-strömmar (Ix och ly). Förmågan hos X- och Y-strömmar som skall lösas göra detta instrument en tvådimensionell vibrerande sond. Den separata X- och Y-strömmar kan rekombineras för att producera en total ström i XY-planet med en associerad vektorlängd och vinkel. (Figur modifierad från Kunkel, 1991).
Modell av en elektrisk-Potential Point-Source och Scanning Vibrating elektrod.
Elektrisk Source Model
För att kalibrera den SVET en använder det faktum att en känd elektrisk ström som matas via Electrical Source Modelen mikroelektrod kommer att skapa en exakt känd sfärisk potentialfält som omger mynningen hos mikroelektrod. Detta fält uppvisar en motsvarande potential droppe längs radier vid ekvivalenta avstånd från öppningen. Detta representerar skal av potential som kan användas för att kalibrera sonden vibrerade i lämplig riktning på den sfäriska ytan. Upprepa denna procedur i X- och Y-riktningar bort från källan ger separata X- och Y-kalibreringar samt eventuella korrigeringar antingen på grund av mindre överträdelser ortogonalitet av X- och Y-vibrations riktningar. (Figur modifierad från Kunkel, 1991).

Om du har frågor om kalibrering av olika prober eller University of Massachusetts Vibrating Probe Facility, maila sin PI, Joe Kunkel