Kyoto-protokollens

Original: http://www.sinkswatch.org/kyoto.html

Kyoto-protokollen 101
I 1997 med udtalelse endelig cementering omkring det faktum, at klimaforandringerne er reelle og allerede forekommende, mange af verdens regeringer kom til en aftale om klimaindsatsen. Denne aftale i den såkaldte Kyoto-protokollen og det binder de industrialiserede nationer, der ratificerer protokollen til at reducere deres emissioner med gennemsnitligt fem procent af perioden 2008-2012.

Smuthuller i protokollen
Trods dette er ganske beskedne mål, er der også en get-out-klausul. Lande, der ikke er i stand til at nå disse beskedne mål lov til at “kompensere” ved at købe forskydninger, enten kreditter fra lande, der ikke har brugt alle kvoter udledning, eller ved at investere i “renere” energiteknologi i det globale syd, eller ved sætte penge i skovbrug eller jordbeskyttelse (kulstofdræn). Greenpeace skøn har vist, at indførelsen af ​​disse forskudte mekanismer vil tillade nordlige lande til at øge deres emissioner med gennemsnitligt 0,3 pct i forhold til 1990 i stedet for at reducere dem med over fem procent.

Kulstofdræn genererer klimakreditter gennem skovrejsning, genplantning og forvaltning af skove er blandt de største smuthuller indarbejdet i Kyoto-protokollen. Frembringelsen af ​​kulstofdræn kreditter vises i fire artikler i protokollen:

Artikel 3.3 kræver obligatorisk indberetning og overvågning af kulstoflagre i et land med emissionsmål
Artikel 3.4 giver en mulighed for at tage højde for stigninger i kulstoflagring gennem skovforvaltning
Artikel 6 beskriver oprettelsen af ​​fælles gennemførelse af en af ​​de “fleksible mekanismer”, der tillader lande med bindende mål for at købe klimakreditter genereret i andre lande med bindende mål.
Artikel 12 beskriver Clean Development Mechanism (CDM), en anden fleksibel mekanisme, der tillader handel med kulstof-kreditter i noget andet land.
Disse artikler antager, at alt kulstof er målelige og identisk med, for eksempel et ton kulstof lagret i træer svarer til et ton kulstof frigives fra fossile brændsler til atmosfæren. I Carbon regnskabsmæssige bøger, er en sådan transaktion synes at give mulighed for at være carbon neutral, men i virkeligheden en sådan transaktion stadig øger mængden af ​​kulstof i atmosfæren eller “aktiv” kulstofpulje på et tidspunkt, hvor alle bestræbelser burde være rettet mod at undgå eventuelle forhøjelser. For mere information se kulstofdræn 101.

Kulstofdræn i CDM
Som forklaret tidligere, CDM tillader nordlige lande (kendt som bilag 1-lande) til finansiering af projekter i Syd (såsom oprettelse af et træ plantage) med det formål at afbøde drivhusgasemissioner til gengæld for kreditter. Disse kreditter kan derefter bruges til at tillade yderligere drivhusgasemissioner i bilag 1 land. De industrialiserede lande kan købe CDM kulstofdræn kreditter til en værdi på op til en procent af 1990-emissioner. For at give denne en vis sammenhæng betyder det, at bilag 1-lande kunne på papir ophold inden for deres Kyoto-mål, mens det i virkeligheden frigive en ekstra 145 millioner tons CO2 om året i atmosfæren.

En anden måde at se på, hvad dette hul betyder er med hensyn til mængde jord der kræves til at plante, at mange træer. Som med alle carbon målinger, beregninger er svært at gøre, men det ville nok kræve op mod 10 millioner hektar om året til at generere alle mulige CDM kulstofdræn kreditter. For at sætte det i sammenhæng, er det hvad der svarer til dække hele Ækvatorialguinea i plantager, 4 gange om året, hvert år, at Kyoto-protokollen findes.

For mere information om problemerne med Kyoto-protokollen klik her.

For mere information om problemerne med Plantations klik her.