Bristol bukten Regionen

Original: http://akclimate.org/history/Bristol.html

Bristol bukten-regionen innehåller de flesta av den norra sidan av Alaska halvön, västkusten söder om Yukon-Kuskokwim Delta, och inlandet ungefär till den punkt där den Alaska Range böjer runt starkare i öster

Havet i Bristol bukten är grunt och säsongshavsisen här når sin sydligaste utsträckning utanför Alaska kusten. I detta diagram att jämföra temperatur register över de två Bristol bukten stationer, King Salmon (övre luftstation) och Iliamna Jag har lagt till en tredje station, Homer, från en mer utsatt plats i Mexikanska Alaska. Homer är norr om King Salmon, men söder om Iliamna.

Observera att den kallaste stationen av de tre, King Salmon, är också den sydligaste, men blockeras av Alaska halvön från de relativt varma strömmarna i den öppna Stilla havet.

Den justerade årsmedeltemperatur tomt för regionen nedan konstruerades genom att beräkna separata medel för King Salmon och Iliamna för de år för vilka innebär årliga temperaturer var tillgängliga för båda stationerna, med hjälp av dessa metoder för att konstruera en anomali serie för varje station, i genomsnitt dessa anomali serien, och lägga den i genomsnitt anomali stegets genomsnittliga medelvärdet. Förfarandet bör korrigera för att ha en eller den andra stationen saknas, men gör ingen korrigering för förändring i placering av stationerna. Detta kan vara allvarligt för flytten från Naknek till King Salmon 1941.