Introduktion & nyheter

Original: http://www.antiquespectacles.com/introduction/introduction.htm

John George Brown (1831-1913), Scraping a Deerskin, 1904,     Courtesy of the Huntington Art Collections, San Marino, CA

John George Brown (1831-1913), skrapa en sämskskinn, 1904, med tillstånd av Huntington konst samlingar, San Marino, CA
Glas bägare om “Old Man’s Home” i Amsterdam, holländska och engelska bly glas med holländska gravyrer, 17 cm hög med 7,4 cm skål diameter, ca 1754-57. Tratt-formade skålen har en gravyr av ett krönt dubbla vapen där man kan se vapenskölden staden Amsterdam och även ett par glasögon, en symbol för den gamla män- och gamla kvinnor hospice. 1601 var gamla män och gamla kvinnor Hospice (fattighuset) för äldre etablerad denna plats som fortfarande kallas Oudemanhuispoort. Ett par näsa glasögon representeras framsidan och baksidan av särskiljande cement-täckt gateway. Den nuvarande byggnaden byggdes 1750-talet och det har varit säte för den Amsterdam University sedan 1876.

Spanish Inquistion print, Felipe Gonzales Rojas editor, late 18th century, Museo Lara Collection, Ronda, Spain

, Spanska Inquistion skriva ut, Felipe Gonzales Rojas redaktör, sent 1700tal, Museo Lara samling, Ronda, Spain
Opera glasögon i jagade aluminium, ca 18901910, samling Jean platå, Musée des arts et verksamhetsgren, Cnam, Paris

D. Enrique Bejarano, chef för en judisk spanska skolan i Bukarest och den första sefardiska akademiska av spanska språk Academy, artighet av Museo Sefardi, Toledo, Spanien
D. Enrique Bejarano, chef för en judisk spanska skolan i Bukarest och den första sefardiska akademiska av spanska språk Academy, artighet av Museo Sefardi, Toledo, Spanien
Alla antika Vision stöd är intressant i sin utveckling, användbart i sin funktion, och vacker att skåda. En passion för dem kan utvecklas eftersom var och en har en fascinerande historia som gick in i sitt vardande. Denna webbplats, med all dess information och bilder, bör bidra till att vårda en djupare förståelse för antika glasögon samt andra vision hjälpmedel. Vad du kommer att besöka är resultatet av en internationell pedagogisk grupp ansträngning, skapad av individer som anser att Vision Aids förtjänar större erkännande. Detta kommer att presenteras ett informativt, interaktiva och mycket visuellt sätt. Eftersom vår inte är en kommersiell webbplats, ingenting kommer att köpas eller säljas och ingenstans får monetära värden.
Alla historia buffs läser detta? Finns det någon som älskar konst? Varje du kunde bli absorberas i denna webbplats. Vad visas här är små konstverk “funktionella som också är “gold mines” historia. Antika glasögon, en av de stora vision stöd av sin tid (det fanns också förstoringsglas, vatten linser, teleskop, m.fl.), har påverkat oöverskådliga mänskligheten. Miljarder och åter miljarder människor har varit befogenhet vid gåvan av tydligare vision. Antika glasögon banade väg, och de förtjänar mer respekt och bredare bekräftelse.
Varje objekt visas är mycket mer än ett enstaka objekt som vilar en hylla eller en knappare en skyddas av ett glas täckt display låda, eller ens den mest sällsynta objekt som kan sitta i ett låst valv eller en förskräckt glas låda en offentlig Institution. Och vad sägs om antika glasögon eller andra vision hjälpmedel ännu finnas? Hur många oidentifierade objekt för närvarande är gömda i en låda eller garderob någonstans? Hur många kan vara vila några rum helt obemärkt och därför helt unappreciated? Denna webbplats ger dig bakgrunden måste du hitta dem och göra upptäckter om var och en.
Denna webbplats kommer att ge en kortfattad utvecklings historia av glasögon samt förklara alla bidrag av människor från många nationer som var viktigt vägen. Som en Amerikan kände jag stolthet som jag lärde mig om familjen McAllister. Många individer från England spelade avgörande roller, liksom folk från Tyskland, Nederländerna, Italien och andra betydande nationer. I tid, denna webbplats, tillsammans med andra bra webbplatser om samma ämne, kommer att “öppna människors ögon” hela världen att det sanna värdet av antika Vision Aids, och kommer att ge framtida generationer inblick i skäl att samla in och vårda dessa vision aids. Detta kommer för att berika alla Helbild av dem.
Som en pensionerad ögonläkare, med en djup respekt för visuell hälsa, vill jag berätta om de två samlare klubbar vars verksamhet jag beundrar. Medlemmarna i dessa två grupper (jag tillhör båda) delar många av de anmärkningsvärda egenskaper ut av banbrytarearna av antika glasögon forskning som nämns i ära rulle av framstående personer som denna webbplats är avsedd.
Många andra kunniga människor har aktivt deltagit i planering och utveckling av denna webbplats. Deras input och hjälpsamma råd har gjort innehållet uppdaterat och exakt som möjligt. Jag har erkänt dessa individer sidan enskilda bidragsgivare, där listan fortsätter att växa. Det kunde inte ha varit fulländat utan deras värdefulla bidrag och pågående vägledning. Det finns också en deltagande institutionernas sida (som också fortsätter att växa) av de som är erkända för deras generösa deltagande. Men denna hela strävan är definitivt en “pågående arbete”. Om du har idéer eller information som du tror skulle vilja lägga till spänna, kontakta djup eller kvaliteten denna webbplats, mig. Denna webbplats kommer att ge utrymme och forum där förslag kan vara flöt och idéer kan diskuteras. Om du har bilder av några objekt som du vill dela med andra, är du uppmanas att göra detta bidrag. Detta har varit och kommer alltid att förbli ett grupparbete (en gemenskapen) och ett utvecklande projekt som varje besökare är välkomna att delta och ta en aktiv roll. Också, vänligen berätta vänner om oss att andra kan dra nytta av denna webbplats också.
Vår webbplats kommer inte vara fast. Vissa bilder ersätts ibland eftersom vi vill dela andra speciella bilder som vi har i våra filer. Fantastiska historiska föremål beläggningsarbeten nu från hela världen och dessa delas bara besöka toppen av samlingar, virtuella museet, glasögon genom the åldrar att se några ovanligt exempel roterande sidorna i en bok (dessa speciella bilder kommer så småningom visas webbplats med detaljerade beskrivningar.)
Vi nu behålla en nyhetsvärde sida inbegripet en årlig förteckning över både nya publikationer och uppvisar också i det här fältet. Om du skriver en bok eller publicera en artikel oss meddela och vi kommer att meddela din bok eller dina skrifter före tid att andra vet. Om du planerar att ha del av en samling utställda eller visas för allmänheten att se, informera vänligen oss och det kommer att publiceras här.
kom tillbaka och besöka oss igen och igen. De senaste tilläggen till webbplatsen kommer att finnas i What’s New www.antiquespectacles.com sida. Och om du är en lärare, student, eller någon som kanske vill ha lite utmanande kul, till sidan pedagogiska spel och bara njuta.
I slut denna inledning, om du vill se och veta mer om ANTIKA glasögon och andra VISION AIDS, har du kommit till rätt ställe. Vänligen se för intressanta ämnen, bildspel och filmer som kommer att läggas på i framtiden. Tack för att läsa denna sida för det förklarar vad vår hemsida handlar om.
Vänliga hälsningar
Dr David Fleishman