Återuppfinna mänskligheten av ĺteruppfinna tid

Original: http://www.futuristspeaker.com/2010/11/reinventing-humanity-by-reinventing-time/

Circadian Time 546

Människor tycker om de underliggande system vi använder för att hålla tiden ungefär samma sätt att fisk tycker om vatten. Vi vill helt enkelt inte.
Siffrorna klockan är en ständig påminnelse om vårt dagliga schema, där vi borde vara, och vad som händer härnäst. Vi äta, sova och andas enligt en ram av tid som fastställts av forntida människor.
Utan att någonsin stoppa för att fråga “varför”, vi har byggt vår hela sociala struktur för planetjorden runt en kille som säger, “Hej, låt oss göra det här sättet.”
Vi har nu möjlighet att flytta från en system-centric metod till något med en mycket bättre mänskliga gränssnitt. Konvergensen av atomur teknik, GPS och en allt mer genomgripande Internet kommer ge oss verktyg vi behöver för att uppfinna vår core system funderar tid.
I den följande berättelsen, kommer jag presentera dig för en serie av nya koncept för inklusive dygnsrytm tid, kontinuerlig gryning, mikro-Banding tidszoner och virtuella stunder.
Detta är långt mer än en övning i Mensa. Som vi utforskar dessa alternativ kan vi börja att avslöja några av de sanna imperativ för vår mänskliga till annan relation.
En klocka-centrerad värld
Varför vi håller möten kl 3:15 eftermiddagen? Det korta svaret är “eftersom vi kan.”
Tid, uppfanns som vi känner den idag, av antika mänskligheten som ett sätt att organisera dagen. Vad som började som verktyg för kartläggning månader, dagar och år som så småningom förvandlas till enheter för kartläggning av timmar, minuter och sekunder.
De första mekaniska urverk började dyka upp i 1200talets Europa, gällde före andra viktiga uppfinningar som piano och tryckpressen. Våren drivs klockor visade upp 1400talet och med tiden utvecklats till pocket klockor ett par hundra år senare.
Patek Phillipe skapade den första armbandsuren 1868, men det skulle inte vara fram till 1920-talet när de blev populära, inställning scenen för en långt mer tid-centrerad livsstil.
1959 Seiko började utveckla sin första kvarts armbandsur och olympiska 1964 Tokyo, de hade en fungerande prototyp.
Den första atomur byggdes 1949 US National Bureau of Standards. Det var mindre exakt än kvarts klockor, men tjänade till att demonstrera konceptet.
Idag har atomur och armbandsur blivit mycket prisvärd, och i förlängningen, ganska allestädes närvarande. Denna teknik har upp för nya innovationer som kommer att driva vår uppfattning av tid långt bortom allt vi har övervägt att hittills.
Historia av sommartid
1784 när han arbetade som en amerikansk diplomat i Frankrike, publicerat Ben Franklin ett brev tyder på att människorna i Paris kan spara pengar ljus av vakna tidigare att använda morgon solljus. Han fortsatte med för att föreslå beskatta fönsterluckor, ransonering ljus, och vakna allmänheten av ringande kyrkklockor och bränning kanoner vid soluppgången. Idén inte mycket långt.
1895 föreslog Nya Zeeland entomolog George Vernon Hudson idén om en 2-timmars dagsljus övergång till Wellington Philosophical Society han kan ha mer tid att samla in och studera insekter under kvällstimmarna. Detta följdes upp 3 år senare med ett dokument som beskriver fördelarna.
De flesta människor, dock tillskriva uppfinningen av sommartid William Willett, en framstående brittisk friluftsmänniska som märkte att många Londonbor sov genom en stor del av sina sommardagar. Som en ivrig golfspelare var Willett frustrerad när han inte kunde slutföra ett spel helt enkelt på grund av förkortade kvällen timmar. Hans lösning var att avancera klockan under sommarmånaderna, i ett papper som han publicerade 1905.
Men idén gick ingenstans tills kriget bröt ut. Start 30 April 1916, var Tyskland och dess allierade i första världskriget de första att använda sommartid som ett sätt att spara kol under krigstid. Kort sagt följde ordning, Storbritannien, de flesta av dess allierade, och andra europeiska länder snart efter. Ryssland och några andra väntade tills nästa år och USA formellt antog det 1918. Sedan dess har världen bevittnat det utvecklas med flera förändringar och upphäver längs vägen.
Historia av tidszoner
Tidszoner, är som vi känner dem idag, alla inriktade runt Greenwich Mean Time (GMT). GMT börjar vid 0 graders longitud nollmeridianen.
Greenwichtid grundades 1675 när observatoriet byggdes för att hjälpa engelska fartyg kaptener bestämma longituden till sjöss. Under den tiden varje stadens lokala klockan var kalibreras 12.00 skulle sammanfalla med solen i sin höjdpunkt high noon. Som ett resultat, hade varje by en något annorlunda tid.
Den första tidszonen i världen grundades av brittiska järnvägsbolagen 1847, med GMT certifierade av bärbara kronometrar. Detta blev snabbt känd som järnvägen tid. Senare började andra järnvägar runt om i världen med sitt eget varumärke av tid zonplanerar att bättre hantera sin egen verksamhet.
1879 föreslog en kanadensisk, Sir Sandford Fleming, först ett världsomfattande system för tidszoner. Han främjade detta begrepp vid flera internationella konferenser inklusive internationella Meridian konferensen i 1884.
International Meridian Conference sattes ihop begäran av USA: s President Chester A. Arthur oktober 1884 i Washington, D.C. Det primära målet var att officiellt fastställa nollmeridianen i världen.
Konferensen antog inte Flemings tidszoner eftersom de kände att det var en fråga utanför sitt mandat. De dock anta en universell dag 24 timmar börjar vid midnatt i Greenwich. Utöver det, men de var ovilliga att störa andra tid-frågor som de ansåg var bättre beslutat av lokalbefolkningen i lokala samhällen.
Begreppet en 24-timmars dag hade förstått och kraftigt används för många århundraden, men det bli inte en global standard fram till 1884.
Motiven bakom sommartid
När klockorna blev ofta används under den industriella åldern, var människor tvungna att orientera sina liv runt specifika startoch stopptider för sina jobb. Oavsett hur soligt eller mörkt var det arbetsdag begärde folk följa siffrorna klockan.
I traditionen av solur, klockor idag är orienterade runt 12.00, median peka av dygnets ljusa timmar, när solen är högst himlen. Med tidszoner, detta varierar lite från ena sidan av en tidszon till den andra, men livet planetjorden har varit orienterade kring “mittpunkten av dagsljus.”
Med kl 12:00 som uppstår när solen är störst, tider för soluppgång och solnedgång är ständigt i rörelse.
snart klockorna blev ett permanent inslag i människors liv, blev kl orienteringen problematiskt eftersom värdefulla dagtid skulle försvinna framoch baksidan slutet av arbetsscheman baserad säsongens längd dagar.
Dygnsrytm tid
Idén om dygnsrytm tid började med mig ställa frågan, “vad händer om våra klockor var orienterade runt soluppgång i stället för 12.00?”
Vad händer om vi började varje dag med sunrise inträffar vid exakt 6:00?
Praktiskt taget allt jorden fungerar enligt vår naturliga dygnsrytm. Dygnsrytm innebär det mönster, rörelser och cykler som härrör från de ljusa och mörka cyklerna av jordens rotation.
Dygnsrytm tid bygger uppfattningen att vårt system för tidtagning inte längre måste vara strikt pulserande överherre över mänskligheten som ständigt kräver efterlevnad. Snarare måste vår tid vara orienterade kring människor, formas till det naturliga flödet av mänskligheten, skapa vätska strukturer snarare än våra nuvarande och abrasively stelt och kära.
Som jag förklara följande tre begrepp kontinuerlig gryning, mikro-banding tidszoner och virtuella stunder att några av möjligheterna bli tydligare.
Kontinuerlig gryning
Arbeta med självkorrigerande atomur, med soluppgång som kalibreras en daglig basis, hur skulle samhället förändras om vi ny inriktning liv runt gryning, med i slutet av dagen gör alla fluktuerande?
I Colorado, där jag bor, varierar sunrise med nästan 3 timmar mellan de längsta dagarna i sommar och de kortaste dagarna i vinter. Om vi skulle lägga om våra dagar sunrise skulle hände konsekvent vid 6:00 varje dag, solnedgången skulle fluktuera dubbelt mycket som vanligt, nästan 6 timmar mellan säsongerna.
Visserligen skulle det också vara möjligt att orientera alla våra dagar runt 9:00 pm solnedgången och skjut alla dagsljuset variationer början av varje dag och jag är säker på att vissa människor skulle föredra att alternativet. Det finns dock något kritiskt viktigt om börjar varje dag med den stigande solen.
Ett bättre sätt att orientera vår tid struktur vore kanske att göra ögonblicket av sunrise “noll tid” med våra dagar byggnad genom en naturlig utveckling av vår nuvarande 24-timmars dag. Som ett exempel, eftersom människor vakna mest naturligt när solen stiger, arbetet skulle börja 1 timme senare vid 1:00, slutar vid 9:00 eller 10:00.
Eftersom jag redan införa flera nya begrepp, brukar jag till vansinne att använda 12-timmars klockor för att hantera våra 24-timmars dagar. Inte heller kommer jag att försöka tänka igenom fördelarna med metrisk tid där vi konvertera till 10-timmars dagar.
I stället, mitt mål är att fokusera att använda sunrise som utgångspunkt för varje dag, och detta begrepp förstärks när vi överväga att flytta mot mikro-Banding tidszoner.
Micro-Banding tidszoner
För närvarande är våra tidszoner uppbyggda kring en 1-timmes geografiska band som går från norr till sydpolen.
vad händer om vår nuvarande 1 timmes tid zonplanerar minskades från breda väl definierade bitar av geografi med krävande gränserna till 1 sekund tidszoner baserat virtuella längsgående linjer.
Om vi lägger till GPSteknik i våra befintliga atomklockor, sedan justerar när vi reser, våra klockor automatiskt till den lokala tiden.
Vid första rodna, låter detta mycket förvirrande. Med 60 sekunder i en minut, och 60 minuter en timme och 24 timmar i dygnet, det skulle betyda skulle vi totalt 86,400 tidszoner. Ja, ett galet stort antal att arbeta med.
Men tänk att detta är ett system som orienterade kring människor inte ur och tidszoner.
Idag om vi schemalägger ett samtal mellan någon i New York och San Francisco, måste vi arbeta genom huvudräkning för att kompensera för tidszonen skillnaden mellan dessa två städer. När man pratar med folk andra sidan av jorden blir det ännu mer problematiskt med vissa tidszoner som är 30 minuter av ens 15 minuter ur synk med resten av världen.
Tekniken kan enkelt utvecklas för att arbeta med ett system av 86,400 tidszoner, och det är där begreppet virtuella stunder kommer in.
Virtuella stunder
Människor att människor interaktioner är bara viktigt att de berörda parterna. Tidpunkten för ett telefonsamtal, webbkonferens eller virtuellt möte kan enkelt orienteras runt den tiden som fungerar bäst för den person som anstiftan samtalet.
Någon koppling mellan två människor kan omedelbart kompensera för tiden differential.
Schemaläggning fysiska möten och konferenser äger alltid rum i lokal tid, med planering och förberedelse som ledde fram till händelsen beräknas automatiskt i planeringscykeln.
Alla tidpunkten fortfarande baseras vissa derivat av GMT, men med betydligt fler toningar att överväga och mycket mer beroende av teknisk hjälp. Men vad som visas ytan för att vara ett massivt förvirrande system kommer plötsligt verkar helt naturligt att alla nedsänkt i den.
Vi blir plötsligt mycket mindre beroende av klockor och långt mer beroende av den naturliga ordningen för dagen.
Avslutande tankar
Jag har inga naiva förväntningar som människor vill snabbt kasta in handduken vårt nuvarande system för tid, klockor och tidszoner. Vi kan inte ens bestämma vad man ska göra med sommartid, för att inte tala om att åberopa några massiva nya globala förändringar för att skriva om historien.
Som sagt, varje avalanche börjar med rörelsen av en enda snöflinga, och min förhoppning i skriver detta är att flytta en snöflinga.
För människor fartyg blir ramen för tidszoner meningslöst, med en orientering av “fartyget tid” med långt mer relevant för de ombord. Som ett sätt att experimentera med idén om dygnsrytm tid, kan det fungera bra för att använda en flytande gemenskapen ombord ett fartyg för att testa teorierna av nya sociala strukturer som blir resultatet av reinventing tid.
Min förhoppning är att andra hittar inspiration från dessa idéer och lägga till tänkandet. Jag är säker många av mina idéer är fel, och bästa, mycket primitiva. Men vårt nuvarande system för tidtagning är också mycket primitiv.

Min känsla är att våra nuvarande klocka-centrerad system är en viktig bidragsgivare till människors hälsoproblem. Vi lever kortare liv, producerar mindre och är involverade i hög stress och hög-ångest mer situationer helt enkelt på grund av våra stela hängivenhet till ett tid system som styr varje ögonblick av våra liv.
Som en art, kan vi aldrig veta var vår sanna potential ligger tills vi konfrontera de system som håller oss knutna till förflutnan. Och det är där det riktigt äventyret börjar.
Av futuristiska Thomas Frey
Författare till “Kommunicera med framtiden” boken som förändrar allt