Ateism: Tron på någon Gud, eller nej tron på Gud. (Det finns en skillnad)


Original: http://www.religioustolerance.org/atheist.htm

I am an atheist image

 

Översikt av ateism:
“Ateism” har många betydelser, varav alla är relaterade till en avsaknad av tro på existensen av en Gud, en gudinna, gudar, gudinnor eller Pantheonsen som vanligtvis är kombinationer av övernaturliga entiteter. (Ordet “pantheon” är relaterad till byggnaden med samma namn som ett tempel hedra alla gudar av antika Rom på uppdrag av Marcus Agrippa circa 30 F.Kr.)
Termen “Ateism” är tvetydig i sig; Det kräver verkligen en modifierare–som i “stark ateist,” “svag ateist,” “apatiska ateist.” etc. för att korrekt hänvisa till ett specifikt trossystem.
Bland den allmänna befolkningen, den vanligaste betydelsen av ordet “Ateist” beskriver vad många skulle kalla “en stark ateist:” en person som definitivt hävdar att alla tusentals eller tiotusentals Gud, goddess(es), spöken, demoner, Satans, änglar, etc. igen av människor i nuvarande och tidigare inte finns i verkligheten men var alla skapade av människor.
Den vanligaste meningen bland ateister själva hänvisar till en svag, negativa, mjuk eller skeptisk ateist: en som helt enkelt saknar en tro på och kunskap om övernaturliga entiteter med som helst.
En vanlig uppfattning bland konservativa kristna är att en person väljer att vara ateist av endast en anledning: om de tror på en Gud de skulle behöva följa att Guds moraliska kod som han har uppenbarat för mänskligheten. Det kan vara en sann bedömning för några ateister, men jag har aldrig träffat någon som skulle passa denna beskrivning. De flesta är kränkta av förslaget. Alla ateister som jag har kommunicerat med, inklusive min make, hävda att de har varit tvungna att bli ateister rent logiska skäl. De ser inga belägg för sådana being(s) och de ser många indikatorer som sådana varelser inte existerar. För att vara sann mot sig själva, kan inte de acceptera existensen av Gud, precis som den genomsnittliga kristen inte kan acceptera existensen av Thor, Venus, Baal, och otaliga andra gudinnor och gudar av antiken.