Avfall materiell Utilization: Återanvändning, återvinning, energiutvinning


Original: http://www.seas.columbia.edu/earth/RRC/waste_material_utilization.html

Återvinning är en integrerad del av varje system för avfallshantering som utgör en viktig utilization alternativ till återanvändning och energiåtervinning (Waste-to-Energy). Vilket alternativ som väljs i slutändan beror på kvalitet, renhet och situationen på marknaden.
Kvalitetskraven för avfall material allt från återanvändning till energiåtervinning (som visas i figuren ovan). Återanvändning kräver en minsta funktionalitet att ombyggnad kan ske inom vissa kostnader och tidsgränser. Återvinning endast kräver ett enda material slösa ström av hög renhet (källa samling) och en WTE anläggning kunna bearbeta avfallet för energiutvinning så länge det inte är förorenade med farliga ämnen.
För att möta dessa krav måste de olika avfallsflödena (t.ex. fast kommunalt avfall, industriavfall, läkemedelsavfall, etc.) behandlas annorlunda. En avfallshantering system av en kommun, län, etc. separerar och styr de olika avfallsflödena enligt de tillgängliga behandlingsalternativen i vissa regionen. Stiger eller faller av ett system för avfallshantering beror dock mycket på stöd från de boende och anställda. De tar det första steget i en lång kedja av processer genom att skilja deras avfallsflödet i direkt återanvändbara eller återvinningsbara avfallsflöden (t.ex. papper, plast, glas, etc.) och avfall som kan användas som bränsle för energiutvinning.
Livscykel bedömningar (LCA) kan hjälpa till att avgöra om det är hållbart att återanvända eller återvinna vissa avfallsflöden eller återställa energin bara. LCA är en jämförande metod som används för att bestämma den miljöpåverkan och energi eller resurs konsumtionen av produkter och tjänster över deras hela livscykel (utvinning av råvaror, produktion av själva produkten, användning av produkten och behandling efter bortskaffande som avfall). Varje utilization strategi som förbrukar mer resurser och energi eller har en större miljöpåverkan sedan den ursprungliga produktionen från primära råvaror anses vara “icke-hållbar”.