Origami simulering


Original: http://www.langorigami.com/science/computational/origamisim/origamisim.php

BakgrundScreen shot of the simulation

På 1980-talet gjorde jag bekantskap med Jacobo (Jack) Fastag, en doktorand som jag själv som var intresserade av att utforska samspelet mellan datorer och origami. Vi båda hade träffat på idén att utforska möjligheten att simulera origami vikning på en dator, och varje anges för att skriva vår egen origami simulator. Han arbetade på en dator. Jag har nyligen förvärvat en Macintosh för origami diagram, gjorde min programmering på och för min Mac SE.

Idén om simulatorn var en kunde manipulera ett ark papper på skärmen med hjälp av mus och tangentbord, som vi skulle försöka ha skärmbild av papper displayen vad uppsatsen skulle göra om vi utfört liknande åtgärder på en verklig papper.

Under flera år arbetade vi var på våra respektive simulatorer. Jag så småningom fick min till den grad att jag kunde genomföra grundläggande berget och dalen veck, vända papperet, rotera det i planet av papper och så vidare: vad som nu kallas “Pureland Origami” (ett namn och begrepp myntat av John Smith tillbaka på 1970-talet). Av talet, dock, jobb, familj och andra origami strävanden hade drivit mitt projekt i bakgrunden, och jag har inte arbetat med det sedan.

Men det går fortfarande (ganska otroligt, med tanke på utvecklingen i Mac OS sedan 1992), om än under Mac Classic-läge (och därför inte kommer att köras på Intel Mac), och för dem som är intresserade av att se hur en origami-simulator kan fungera, jag sätter upp både den körbara filen och den ursprungliga källkoden här.
BeskrivningScreen shot of the simulation

Origami simulering är ett program som simulerar den vikningen av ett pappersark på skärmen. Du väljer verktyg från en avrivningsbara menyraden för att utföra dalen veck, berg veck, rotationer, turn-overs, etc. Med hjälp av musen, kan du “ta” en hörnet eller kanten och dra den till en ståndpunkt. När du släpper musknappen, kan du titta på luckan händer i animation. På detta sätt kan du definiera en sekvens av vikning åtgärder. använda ångra och gör om, kan du utvecklas och refold papper.

Origami simulering skrevs i Object Pascal för Mac OS, med Lightspeed’s THINK Pascal och tror klassbiblioteket. Eftersom detta var ett personligt projekt, finns det ingen dokumentation; du får väl experimentera med att ta reda på vad alla program kan göra-gränssnittet.
Nedladdningar

Rättigheter av användning: du kan sammanställa denna koden och ändringar av dessa för eget bruk. Du kan använda körbara filer på datorn. Ack, får du inte distribuera koden eller ändringar av dessa. Du är naturligtvis Välkommen (och rätt) att använda algoritmerna och matematiska begrepp som koden är byggd. Om du har en användning i åtanke som innebär någon form av omfördelning, kontakta mig med din önskad användning och vi ska prata om vad du har i åtanke.

Här finns nedladdningar för tillämpning och källkoden i .sit (Stuffit) format, som är en Mac-arkivformat som bland annat bevarar gaffel resursdata. Källkoden innehåller både Object Pascal källkod och bygga filer, inklusive data resursfiler. Det kan endast köras på en PowerPC Mac i klassiskt läge.

Du kan också ladda ner källkoden som en zip-arkiv, men eftersom zip-format inte stöder resursfildelarna, den innehåller inte någon resurs gaffel data. Det finns ingen zip program nedladdning eftersom programmet inte skulle fungera utan dess resursfildel.

Den goda nyheten är att denna programvara är gratis och kan användas och modifieras av någon. De dåliga nyheterna är, det finns inga garantier för lämplighet, användbarhet, etc. Det kan krascha din dator (anser att det inte har uppdaterats i nästan två decennier). Använda det på egen risk. Men jag hoppas att det funkar för dig, och om du få någon användning av det, släpp mig en kommentar och låt mig veta hur du använder den.