Barack Obama


Original: http://gardenofpraise.com/ibdobama.htm

44: e president i USA
Född 1961

Barack Obama, född 4 augusti 1961. Hans föräldrar var båda studenter vid University of Hawaii. Han är biracial. Hans far, Barack Obama Sr., var en svart man från Kenya, och hans mor, Ann Dunham, en vit kvinna, hade vuxit upp i Kansas. Baracks farfar hade varit soldat i armén i 2: a världskriget.
Hans föräldrar separerade när han var två år gammal och hans far tillbaka till Kenya. Efter skilsmässan hans mor gifte om sig, denna gång till en student från Indonesien, och familjen flyttade till Jakarta där Barack var inskriven i en indonesiska skola.
När han var tio år gick han leva med hans farföräldrar (sin mors föräldrar) som hade flyttat till Hawaii. Han var en av endast tre svarta elever i skolan medan skolan i Hawaii.
Han hade bara kontakt med sin far en gång efter det, och sedan för bara en månad. Hans far dog i en bilolycka 1982.
Efter examen från high school han gick på college i Los Angeles och sedan examen från Columbia University i New York.
Chicago arbetade han med låginkomstfamiljer och inhysa utveckling.
Nästa han studerade juridik vid Harvard och blev en medborgerliga rättigheter advokat. Han undervisade även vid University of Chicago Law School.
Han gifte sig 1992 med Michelle Robinson, en ung kvinna som hade varit hans rådgivare när han började arbeta på advokatbyrå i Chicago. Sex år senare föddes deras första dotter Malia Ann. Tre år efter att de hade en dotter, Natasha som de kallar “Sasha”.
Små barn har inte bott i Vita huset i över 25 år. Amy Carter var nio år gammal när hennes far, Jimmy Carter blev President.
Baracks mamma Ann dog i cancer år 1994 vid en ålder av 52.
1996 valdes han till Illinois State senaten, och åtta år senare valdes han till USA: S senat.
2004, året John Kerry var nominerad till springa för President på demokratiska biljetten, Obama gav inledningsanförande på den demokratiska konventet. Han gav ett mycket imponerande tal, och människorna på den tiden tog del av sin ledarskapsförmåga.
2007 meddelade han att han skulle springa för den demokratiska nomineringen till President i USA. Hillary Clinton ville också vara den demokratiska kandidaten. Efter månader av kampanjarbete Obama vann nomineringen. Sedan kämpat han och John McCain, den republikanska kandidaten, outtröttligt för månader. På valdagen den 4 November, 2008 en tidig seger uppnåddes och Barack Obama blev den första African American att någonsin bli vald till högsta kontor i landet, ordförandeskapet. Det var en verkligt historisk händelse i landet.
Tyvärr sin älskade mormor, Madelyn Dunham inte leva för att se sitt barnbarn som väljs. Hon dog den 3 November, dagen innan valet.
Efter de val människorna började namnge sina nyfödda efter Barack och Michelle. Historien om Barack Obama har bara börjat skrivas. Nationen och världen titta när han börjar att uppnå de mål som han har lagt till nytta för amerikanerna.
Denna biografi av Patsy Stevens, en pensionerad lärare, skrevs 2008.