Hur man blir en vinnare


Original: http://www.seas.upenn.edu/~andre/general/student_research_advice.html

Råd för studenter i forskningsarbetet

Visa denna sida på rumänska artighet av Jan Rolsky, polska artighet av Nick Stasov.

[OBS: iakttagelser och rekommendationer bygger på att först vara en UROP student vid MIT och senare övervaka många UROP studenter vid MIT och studenter och doktorander på UCB.]
Inte få hängde upp att försöka förstå allt från början
Den största utmaning du står inför i början av alla nya projekt är att det finns en enorm (till synes överväldigande) mängd saker du behöver veta för att ta itu med problemet korrekt. Detta fenomen är sant i lilla för början forskaren, är det också sant i den stora för varje forskningsprojekt. Så att lära sig att klara denna utmaning är en viktig färdighet att behärska för att bli en bra forskare. Däremot blockerar dina åtgärder och framsteg medan väntar fullständig kunskap är vägen till misslyckande.

Klara mekanismer anställd av vinnarna inkluderar:

prioritera (vad behöver jag veta de flesta)
läsa (allt görs tillgängliga för dig, och söka mer, men inte sätta månader av läsning mellan dig och komma igång att göra saker.)
multitrådning (när blockerad på ett objekt eller en sökväg, är det en annan jag kan fortsätta med produktivt?)
bedriver flera möjliga lösningen tekniker (kanske vissa har enklare/mindre block vägar än andra)
önsketänkande (ok, låt oss anta att detta subproblem är löst, gör som tillåter mig att gå på och lösa andra problem?)
plåga människor som kanske har någon information du behöver (du kanske tror att de borde veta vad du behöver veta, men ofta de inte har en klar uppfattning om vad du gör och inte känner, börja med att få dem att ge dig tips på saker som du kan använda för att hjälpa dig själv. Visa respekt för deras tid och alltid följa upp de resurser som du har fått innan vi ber om en personlig förklaring.)
föreslå arbetar modeller—kanske de är fel eller skiljer sig från andra, men de ger dig något att arbeta med och något konkret att diskutera och jämföra med andra. Du kommer att förfina dina modeller ständigt, men det är bra att ha något konkret att arbeta med.

Förlorarna kommer att stoppa första gången de kör in i något de inte vet, inte kan lösa ett problem, eller stöter på problem med något av vad de anser ” deras del ” av problemet och då erbjuda ursäkter för varför de inte kan göra några framsteg.
Vinnare överväga hela problemet deras och leta efter vägar runt varje hangup.
Förlorarna se till att det finns någon eller något att skylla för sin brist på framsteg.
Vinnare hitta sätt att göra framsteg trots komplikationer.
Förlorarna vet alla de skäl som det inte kan göras
Vinnare hitta ett sätt att göra det.

Kommunicera och synkronisera ofta
Naturligtvis, när du har att bygga dina egna modeller, lösa oväntade problem, göra antaganden, etc. gör att kommunicera och synkronisera med din kollega forskare. De har olika modeller från din? Vad kan du lära av varandras modeller och antaganden? Låt dem veta vad du tänker, där du har fastnat, och hur du försöker komma runt dina problem.

Bryts ner
Hela problemet verkar ofta överväldigande. Bryta ner det i hanterbara bitar (helst med varje bit en stabil mellanliggande). Tackla bitarna en i taget. Söndra och härska.

Detta kan låta självklart, men det fungerar. Jag har stängt många problem som dök upp ” skrämmande ” i omfattning i många 1 dag eller 2-dagars aktiviteter och sedan ta itu med varje nice, innehöll 1–2 dagars aktivitet så kom jag till den. Som jag förstått mer, nya problem och uppgifter uppstod, men de kunde fördelas tillbaka bita stora bitar som skulle ta itu med en i taget.

Organiseras
I datasystem särskilt, är den största begränsningen för vår förmåga att erövra problem komplexitet. Du måste arbeta kontinuerligt för att strukturera problemet och din förståelse av den för att ta itu med den inneboende komplexiteten. Håll noga reda på vad du har gjort och vad du behöver göra. Göra listor; Skriv ner; lita inte på ditt minne (eller, ännu värre, din handledare minne) att hålla allt du behöver göra och alla mellanliggande frågor du behöver adress.
Prioritera
Göra prioriteringar i ditt arbete och kolla dina prioriteringar med din handledare. Vanligt förekommande är för din handledare att be er att göra A, glömma det och sedan be dig att göra B innan du kunde möjligen har avslutat A. Om du är osäker på huruvida B bör prioriteras framför A, definitivt be. Kommer ibland det, men ofta kommer det inte, och din handledare kommer vara glad att du påminde honom om du var upptagen lösa A. Behåll överblicken över B, och när du är klar A, se om B fortfarande rimligt att fortsätta.
Inse att din handledare är upptagen
Din professor eller doktorand handledare är upptagen. Han anställde dig att hjälpa honom att få mer fulländad än han kunde ha på hans egen. Din största fördel till honom är när man kan vara själv flytta och motiverande.

Förvänta dig inte din handledare att lösa alla dina problem. Ta reda på vad h