En undervisning revolution


Original: http://www.writing.upenn.edu/~afilreis/inquirer-mag-piece-0801.html

Filreis selar via Internet gratis klass tid för diskussion.
Foto av Michael Bryant
Penn Al Filreis använder internet som sin blackboard och klassrummet.
av JAMES O’NEILL
Den 8 augusti 2001

 

 

Klicka på bilden ovan för en PDF-version av denna artikel.
Hade du varit inskriven i en typisk kurs på en typisk college här senaste terminen, kanske du har förberett för varje klass av – Ja, genom att Visa.
Du skulle glida in i din plats, dra ut en penna, öppna din bärbara dator och sitta. Väntar på.
Väntar, passivt, föreläsningen att börja.
Hade du varit inskriven i engelska 88, skulle en modern poesi undersökning vid University of Pennsylvania, visar för klassen ha varit det sista du gjorde.
Först skulle du få till en dator. Dagar i förväg. I biblioteket. I ditt studentrum. Kanske kl 2 – när ditt college-åldern sinne var alert och inspirerad.
Du skulle logga in på webbplatsen kurs, www.english.upenn.edu/ ~afilreis/88v/
Du skulle klicka dig fram till information om den kommande klassen. När du förbereder för sessionen om William Carlos Williams’ roll i den moderna poesi rörelsen, skulle du ha haft möjlighet, genom webbplatsen, göra följande:
Titta på ett videoklipp av Williams kommentar till dikten “det är bara att säga.”
Läs Flossie Williams’ “svar” till makens dikt.
Se en 1936 foto av Williams i en stol.
Läs Williams dikt “Rose är föråldrad.”
Skratta åt en Saul Steinberg tecknad från New Yorker, kapning överanvändning av rose som en poetisk metafor för kärlek.
Se en video av Penn engelsk professor Alan Filreis – som undervisar engelska 88 – ger en mini-föreläsning på poetens Gertrude Stein skriver.
Vid denna tid, skulle du ha ett fast grepp om de egenskaper som skiljer modernistiska poeter och Williams i synnerhet.
Men du fortfarande inte skulle vara redo för klass.
Nästa, du slog e-post, bläddring i meddelanden som skickas av några av engelska 88 tre dussin klasskamrater, via en e-postdistributionslista eller listserv. Du vill skanna deras ungdomliga, bubblande reaktioner till modernistisk poesi och Williams.
Du kan svara.
Du kan kolla tillbaka senare, säger vid 7 på morgonen. Se till att en klasskamrats kommentarer hade utlöst en rasande online debatten, kan du dyka tillbaka in i verbala striden.
Först då skulle du vara redo för klass. Vid den här tiden skulle efter maraton beredning, efter total nedsänkning i dagens kursmaterial, efter dela dina tankar och få feedback från kamrater, knappast du luta dig tillbaka i en av de misshandlade gamla stolarna ordnade för klass och vänta på Filreis att föreläsa du.
Skulle du Tja, du vill delta.
För ett par år nu har högre utbildning världen vimlar över spridningen av kurser erbjuds helt över Internet, som experter förutsäga förändringen här elektronisk form av distansundervisning kommer till den akademiska världen.
Men samma gång, en liten-märkt, långt tystare teknik-driven revolution tar form campus. Och det kan drastiskt ändra hur studenter lär traditionell skola klassrum.
Spridda här och där över hela landet, lugn innovatörer som Al Filreis utnyttja kraften av webbplatser, listservs och andra datorbaserade innovationer för att ändra deras undervisningsstil och låt eleverna spela en mer aktiv roll i sin egen utbildning. Vissa, som Filreis, har helt förbjudit föreläsningen från klassrummet, frigöra omhuldade klass tid för en interaktiv undersökning naturligtvis material.
Sporra Filreis att ändra är en känsla av de otroliga fysiska och finansiella kostnader som skolor och föräldrar för att sammanföra professor och student för direktkontakt. Det är dyrt att vi bättre fan skulle göra några bra saker i klassrummet,”sade Filreis. Vad är poängen med att ha studenter sitta passivt medan en professor föreläsningar? Det är bara en överföring av information, menar Filreis. Verkligt lärande uppstår i diskussionerna att fakulteten kan antända och sedan subtilt styra under lektionstid.
Många aspekter av denna “nya” undervisningsstil har varit i år. Men tekniken har ökat sin makt och breddat sin räckvidd.
Diskussion-stil kurser, exempelvis är decennier gamla. Men dagens campus innovatörer använder teknik för att låta långt större klasser uppleva typ av interaktivt lärande som en gång hade ägt rum endast i små seminarier.
Pratsam, engagerade studenter är ingenting nytt. Men e-listservs låtit studenter som kan vara blyg i klassrummet för att delta i peer diskussioner naturligtvis material. “Studenter som tänka djupt men långsamt kan delta mer fritt sätt” sade Christopher Dede, som codirects tekniken i utbildningsprogram vid Harvard Graduate School of Education.
Filmer, ljudband och andra multimedia förbättringar har också studenter i år. Men de brukade sparas i biblioteket eller ett labb och det tog extra ansträngning för en intresserad student att söka dem. Idag, genom Internet-baserade webbplatser som professorer som Filreis har utformat, har studenter omedelbar tillgång till en uppsjö av resurser närsomhelst, varsomhelst. Detta är, trots allt, en generation människor som den första åtgärden efter upplåsning studentrummet room dörren eller stänga av väckarklockan är att logga in deras datorer. Och, Filreis påpekar, “eleverna har en annan klocka. De börjar att vara kreativ kl.”
Utövare av denna nya pedagogik är omvandla studenter från passiva till aktiva elever och förändra maktstrukturen i traditionell föreläsning-dominerade klassrummet. Det maktskifte från professorn och mot studenten är också ett skäl många professorer fortfarande ovilliga att omfamna den begynnande revolutionen. Som Dave Maswick, associate dean av tjänster vid Bard College, säger, “när en lärd använder teknik i klassrummet och han är inte bekväm med det, han plötsligt ses som mindre än en expert av studenterna. Han är inte längre den allvetande forskaren.”
Men som skrivmaskin generering av akademiker går i pension, vissa lärare insisterar dessa teknik-driven innovationer i pedagogik kommer att konkurrera med den tryckta boken avtäckningen Europas universitetscampus i mitten av-1400-talet. Doug Davis, en Internet-savvy professor i psykologi vid Haverford College, säger, “Vi titta tillbaka detta ögonblick som början till slutet av den traditionella 1800-liberal arts utbildningen.”
Vad gjorde Al Filreis produkten av plakat, konformistiska, suburban 1960-talet New Jersey en revolutionerande?
Tre viktiga aspekter av hans personlighet köra hans experimentella förhållningssätt till undervisning: en smidig, NONKONFORMIST sinne; en attraktion till prylar; och en fascination för experimentell poesi.
Intresset för prylar kom från Alans far, Sam, ingenjör. Sam Filreis älskade projekt, och en krypgrund i familjens hem i Springfield, NJ, är fortfarande fylld med rester. Unga Alan utsöndras ofta själv i krypgrunden att spela med bitar av verktyg och maskiner som gömt undan det.
Alans sjunde-klass engelska lärare fixerade serendipitously Alan kreativitet och intresse för maskiner. “Vi lärde oss hur man producerar en“video” som den tiden var ovanligt,” Filreis påminner om. “Vi skrev, redigerad, produceras, regisserade och gjorde kameran fungerar och agerar för våra egna produktioner. Det var mycket spännande, och det var tech och litteratur i dess tidigaste form.”
Hans romans med experimentell poesi började när han var en college sophomore, vid Colgate University, en liten liberal arts skola nära Syracuse, ny Den första var hans upptäckt av

N.Y. Den första var hans upptäckt av Walt Whitman, en rebell mot blommig poetiska språk och traditionella reglerna i form.
“Jag var påslagen av honom,” sade Filreis. “Han fritt uttrycka sina känslor. Hans långa rader verkade antipoetical. Han hade inget emot yawping. Det var ett uppvaknande för mig. Här var jag, en förorts baby boomer, fortfarande begränsas av läroplanen. Här var någon som brutit mot reglerna för poesi. Whitman fick mig att inse att du kan skriva om reglerna för uttryck.”
Förutom att hitta Whitman, kom Filreis under vingen av Carl Peterson, en “underbar, besk, något misantropisk” poet som var dating Filreis’ favorit Colgate professor. “Carl skulle prata med mig om poesi på ett sätt som min officiella lärare inte,” sade Filreis. “Jag brukade gå till hans lägenhet och sitta i vardagsrummet, ofta dricker vin, diskutera Whitman och andra poeter.” Viktigast om upplevelsen, Filreis sa, var hans epiphany som “lärande utrymmet var inte i läroplanen, var inte på campus och inte var den plats där min ordinarie lärare var.”
I början av 1980, började samtidigt som den fullföljer sin doktorsexamen i engelska vid University of Virginia, Filreis att undervisa. Vid tidpunkten köpte universitetet tidig version stationära datorer. “De var stora vita maskiner, i form av en enorm utrymmehjälm,” sagt Filreis. “De körde en ordbehandlare program som kallas Magic Wand.”
Filreis lagras delar på dator, varje som beskriver ett vanligt student skrift misstag. Han gav varje set bit ett nummer. Sedan märkning uppsatser för hand, han sätta ett nummer i marginalen nära varje misstag, och fäst i lämpliga datorgenererade kommentaren.
“Detta ändrat min relation med eleverna,” sade Filreis. “Jag ville engagera eleverna i ett samtal.” I själva verket hade han skapat en lågteknologiska prototyp av undervisningsstil han senare skulle förfina. Han kallar det “dialogic pedagogik.”
När e-post och Internet dök upp, Filreis, som anlände Penn 1985, lätt att integrera dessa nya verktyg.
Kärnan i den pedagogiska filosofin speglar kursmaterial på engelska 88.
Postmodern poeter inriktade på processen av deras poesi, inte på vad orden i sina dikter egentligen sa. Syftet var att göra poesi och språk nya igen.
Det finns inget bättre sätt att beskriva Filreis’ undervisningsstil. Han använder teknik som gratis klass tid för diskussion, som för Filreis är viktigare än kursmaterialet själv. Poängen är att utveckla sin elevernas förmåga att tänka kritiskt, inte har memorerat varenda faktum om Gertrude Stein. Och ändå, sade han, genom att aktivt engagemang med materialet, studenter sluta minnas mer av innehållet.
Här är Filreis’ undervisningsstil i aktion: sen april, eleverna i svenska 88 studerar de postmoderna poetsna.
Strax efter klass får ut en dag, börjar den engelska 88 listserv hum. Några studenter som postmodernistiska budskapet. Andra tycker att en dikt vars ord gjorde ingen konventionell mening var löjligt. Vid ett tillfälle under den rasande debatten, Filreis e-post alla ett kort meddelande att styra diskussionen längs. Han citerar ett citat från en student, som skavde på postmodernistiska experimentet: “Jag håller inte med tanken att effektiva poesi konsekvent kan göras genom att införa en godtycklig uppsättning regler på några föremål och följa dem noggrant,” skrev studenten, Jacob Kraft.
Filreis’ sju ord svar lyder: “Är detta inte vad en sonett är?”
Online tornerspel växterna frön till en lika laddad debatt i klass några dagar mer sistnämnd över en elegi utförs 1975 av postmodernistisk Jackson Mac låg, kallas “En vokabulär för Peter Innisfree Moore.” Mac låg tog sin vän ‘s namn, använt en dator för att pressa ut varje ord som kan byggas från omdaningarna bokstäverna i namnet, och sedan fick vänner att läsa de 960 orden högt i en iscensatt föreställning. Arbetet genererar intensiva växlingar bland studenter på om gammaldags elegier gjorde rättvisa till döda.
“Vem är ord kan fånga essensen av en människa?” säger Laine McDonnell. “Vem är för att säga dessa ord för Mac Low inte fånga hans vän mer?”
“Estetiskt, det lämnar mycket att önska,” rör upp Jake Kraft. “Postmodernists är bara intresserade av processen. De kasta estetik ut fönstret.”
Nu när Filreis har brutit ner väggarna i klassrummet, vill han bryta igenom alla andra ramarna för inställningen universitet. “Jag vill börja rekrytera”lärare”från gemenskapens utvidgade Penn,” sade han, klart tänker tillbaka till Carl Petersons inflytande på honom på Colgate. “Jag vill att fler elektroniska mentorskap. Jag vill fördjupa experimentet. Jag skulle älska att vara befriade från terminen så jag kunde lära vem, var, när. “
Tack vare tekniken, har han redan befriade sig själv. Han har skapat ett program via som fakulteten kan handleda inkommande freshmen över Internet innan de ens kommer till campus. Han har övertalas vissa fakultet för att delta i online boka grupper för Penn alumner. Och sin egen webbplats som registrerats mer än 2,6 miljoner träffar under de senaste sex månaderna och inkluderar omfattande resurser modern poesi, 1950-talet och Förintelsen har blivit ett användbart verktyg för gymnasiet lärare över hela landet.
Filreis är en av en liten men växande Kader av professorer över hela landet som ändrar klassrummet pedagogik och inte bara genom att vrida den gammaldags föreläsningen i en glittrande PowerPointpresentation. Många högskolor bevilja bidrag och utbildning för lärare som är intresserade av att använda den nya tekniken, och varje college campus finns det minst en professor utnyttja den grundläggande tekniken för Internet till fri klass tid för rikare, student-driven diskussioner.
Några av de mest kreativa proselytizers av metoden teknikberoende lära inom humaniora. Vid Gettysburg College, Chris Fee, biträdande professor i engelska, ger studenter med “virtual tours” en av hans kurs webbplatser 360-graders bilder av fornlämningar i Skottland som han har forskat. Han kräver också studenter tar hans Viking studier klass att skapa sina egna webbplatser, var centrerad en annan aspekt av Viking liv.
“Om jag säger att bara informationen, de bara kommer att komma ihåg mycket,” sade avgift. “Om de har att göra jobbet, kommer de ihåg det mer.” Och när eleverna vet att deras Webprojekt kommer att ses av allmänheten, de har incitament att fungerar bättre. “Det eld deras fantasi.”
Vid Haverford, professor i psykologi Davis har skapat en webbplats för sin grund av personlighet jagar att länkar studenter till en klass diskussionsgrupp, ger ljudklipp av hans klass föreläsningar, innehåller en online ordlista med terminologi som freudiansk, leder studenter till webbplatsen Freud Museum i Wien och även visar personliga webbplatser av andra Professorer och studenter, för att illustrera som någon kan nu delta i “ego psykologigenom att“studera folks projektioner av sig till webben.”
Davis sade tekniken låter studenter “tycker om kursmaterialet mellan klasser, vid vilken tid dagen som de vill.” Om de befinner sig kämpar med material, kan de tillbaka till webbplatsen, lyssna igen ett ljudband av hans föreläsning och sedan kontakta Davis via e-post med en fråga någon timme dagen eller natten. (Det finns en nackdel, sade han: studenter har en tendens att skriva ut allt från webbplatsen, minska campus bibliotek datorutrustning till en maskin för dyra kopia.)
Vid Penn instämmer studenterna att Filreis tekniken stimulerar klassrummet debatt. “Genom denna fullständig nedsänkning i materialet, du har att tänka det ett annat sätt, säger Laine McDonnell, den student som talade för den datorgenererade anagram Elegi av Mac låg. “Med klassen deltagande, jag kände jag måste alltid vara bollen. Har du något spel när du går in i klassen.”
Två nyutexaminerade Penn blev nära vänner efter utbyta idéer om en Filreis listserv. “Vi aldrig skulle har talat med varandra om vi bara satt hela rummet i klass,” säger Andrew Zitcer.
“Vad är trevligt om listserv är att ALS är bara en annan e-post, säger studenten Sara Rabold. “Han blir mer en följeslagare i samtalet, snarare än någon jag är att vara föreläste av. Jag kände mig bekväm att inte hålla med honom.”
Under den första veckan i maj hål Penn studenter vanligtvis upp i biblioteket bås och sovsalar, plugga för finalen. Nästa vecka de dröjer sig kvar campus, väntarde utsedda dagarna att slutföra de nervpåfrestande tentamina.
Inte engelska 88ers. Typiskt för gruppen var Kraft, postmodernismen skeptikern, som passpoalerade hem till Denver innan finalen veckan slutade, och tog sin engelska 88 examen därifrån.
Filreis hade mejlade hans studenter examen. De skulle läsa instruktionerna, studera utan att titta frågorna och sedan deras ära, ta två timmar att genomföra tentamen. De var till e-post svar tillbaka Penn.
Den sista delen av examen var en essäfråga, be eleverna att förklara temana som moderna och postmoderna poesi. Trogen sitt mantra, här är hur Filreis slutade testet: “besvara denna fråga kort i dina egna ord:
“Kan vi” gör det nya?””
James M. O’Neill är en Inquirer personal författare. Hans e-postadress är [email protected].